Novice

Ford je objavil, da bo imel Mondeo za do osem odstotkov manjše izpuste CO2 in varčnejšo porabo goriva, na voljo pa bo po še bolj konkurenčnih cenah

Družba Ford Motor Company je napovedala izboljšane različice Mondea, pri katerih bodo izpusti CO2 zmanjšani za do osem odstotkov, obenem pa bodo navduševali z manjšo porabo goriva, bogatejšo paleto opreme in zelo konkurenčnimi cenami.

Na posameznih trgih bodo modeli, opremljeni z najbolje prodajanim 2,0-litrskim dizelskim motorjem Duratorq, delovali z izpusti CO2 od samo 119 g/km naprej – izpusti bodo torej manjši za do 10 g/km.

Ker je ta motor na voljo z zmogljivostjo do 163 KM, bo Mondeo zdaj zagotovil več moči od vseh ključnih tekmecev z izpusti pod 120 g/km. Poraba goriva je s 4,9 l/100 km zmanjšana na 4,6 l/100 km.*

Ford je napovedal tudi izboljšano paleto opreme, ki se bo razlikovala glede na trg, obenem pa bomo v celotni ponudbi različic poskrbeli za konkurenčne cene:

• Različica Poslovni paket Trend je na voljo s 16” in 17” platišči iz lahke zlitine in vključuje Sony avdio sistem, Bluetooth vmesnik z USB vtičnico, tempomat ter tipala za pomoč pri parkiranju.
• TitaniumX je nov paket opreme, ki vključuje Windsor usnjene prevleke za minimalno doplačilo, gumb za zagon vozila Ford Power ter preostale lastnosti, ki povečujejo udobje in dodajo razkošno noto vozila.

“To je najelegantnejši ter obenem najbolj praktičen in razkošen Mondeo, kar jih je Ford kadarkoli izdelal,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. “Ponudba serijske opreme, ki glede na trg vključuje različno paketno ponudbo
zagotavlja izjemno vrednost vozila; v povezavi z varčnejšo porabo goriva in izjemno konkurenčno ceno bo Mondeo utrdil svoj vodilni položaj v avtomobilskem segmentu CD.”

Ford je izboljšal nastavitve Mondeovega 2,0-litrskega dizelskega motorja Duratorq in z optimizacijo aerodinamičnosti dosegel izpuste CO2 119 g/km pri limuzini in 120 g/km pri karavanu. Zmanjšanje bo kupcem Mondea omogočilo znatne prihranke v številnih evropskih državah z manjšim davkom za vozila z izpusti CO2 120 g/km ali manj.

“Naši inženirji so z izjemnimi prizadevanji dosegli, da Mondeo navduši tako z zmogljivostjo 163 KM in izpusti CO2, ki so manjši od 120 g/km. Uporabniki bodo lahko izkoristili moč za suvereno vožnjo in morebitne davčne prihranke zaradi manjših izpustov,” je povedala Barb Samardzich, podpredsednica za razvoj izdelkov pri Fordu Evropa. “Z dejansko varčno porabo goriva, izjemno kakovostjo vožnje in varnostjo s petimi zvezdicami Euro NCAP je Mondeo še bolj privlačen kot kadarkoli doslej.”

V svoji 20-letni zgodovini je Mondeo navduševal z izjemnimi do okolja prijaznimi tehnologijami, prav tako je bil marsikje izbran kot najboljši poslovni ali družinski avto. Zbirko priznanj in nazivov so v zadnjem času dopolnila tudi naslednji:
• What Car?, priznanja za prijaznost do okolja, Velika Britanija: Najbolj ‘zelen’ družinski avto 2011 in 2012
• What Car?, priznanja, Velika Britanija: Najboljši družinski avto 2011
• Dagens Næringsliv, Norveška: Najboljši poslovni avto 2011

Ford Mondeo uporabnikom nudi tudi bogato paleto dovršenih funkcij, kot sta opozorilo za oviro pred vozilom in opozorilo za ohranjanje voznega pasu – dve izmed sedmih Fordovih tehnologij, ki so prejele priznanje Euro NCAP Advanced –, na voljo pa so tudi prilagodljivi tempomat, sistem za nadzor mrtvih kotov, sistem prilagodljivih dinamičnih žarometov, pomoč pri speljevanju na strmini in tehnologija za samodejno upravljanje dolgih luči.

Vir: Ford

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo Car Group in razvoj električnih avtomobilov: Polnjenje v 1,5 ure z edinstvenim hitrim polnilnikom in močnejši motor
BMW M6 Gran Coupe.