Novice

Ford je podaljšal 20-letno partnerstvo z Ligo prvakov UEFA, najprestižnejšim evropskim prvenstvom v nogometu

Ford je objavil podaljšanje dolgotrajnega sponzorstva najbolj priljubljenega in najprestižnejšega nogometnega prvenstva v Evropi – Lige prvakov UEFA – do junija 2015.

“Naša nova triletna pogodba kaže, kako trdno smo prepričani v to naše partnerstvo,” je povedal Stephen Odell, predsednik in izvršni direktor Forda Evropa. “Za globalno podjetje, kot je naše, je Liga prvakov UEFA idealna odskočna deska za povezavo z milijoni ljudi, ki imajo skupne vrednote. Gre za vrhunsko predstavo najboljših med najboljšimi, v kateri želi biti prisoten tudi Ford.”

David Taylor, izvršni direktor dogodkov zveze UEFA, je dodal: “Navdušeni smo, ker je Ford za nadaljnja tri leta podaljšal svojo pogodbo z zvezo UEFA in Ligo prvakov UEFA. Ford je naš izjemno cenjen partner že od začetka prvenstva leta 1992. Obnovitev partnerske pogodbe dodatno utrjuje tesno sodelovanje med nami.”

“Liga prvakov UEFA nadaljuje od uspeha do uspeha in prepričani smo, da bo Fordu še naprej zagotavljala odlične priložnosti za povezavo z ljubitelji nogometa in avtomobilov na vseh koncih zemeljske oble.”

Liga prvakov UEFA je eno najbolj priljubljenih športnih tekmovanj na svetu. V zadnji sezoni jo je spremljala več kot milijarda televizijskih gledalcev, kar kumulativno pomeni skupno občinstvo več kot štiri milijarde gledalcev, od katerih več kot polovica živi izven Evrope.

“To je sicer evropsko prvenstvo, a povezuje in navdušuje povsod po svetu, tako kot najnovejša Fordova globalna vozila. Odličen nogomet je tako kot odličen avto univerzalen glede privlačnosti in to partnerstvo ustvarja svetovno prisotnost,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik trženja, prodaje in storitev pri Fordu Evropa. “Tudi to je vzrok, zakaj je imela Liga prvakov UEFA tako pomembno vlogo pri začetku prodaje novega Forda Focusa v začetku tega leta.”

Liga prvakov UEFA je bila dejansko pomembna pri predstavitvi novega Forda Focusa svetovnemu občinstvu z oglasi med televizijskimi prenosi, na panojih ob igrišču in prek spletnih kanalov. S prvenstvom povezane dejavnosti, kot je bila atrakcija FocusCam na festivalu Lige prvakov UEFA, so omogočile obiskovalcem Fordovega razstavnega prostora posnetek s pomočjo grozda 40 kamer s kotom 180 stopinj z animacijo v slogu Matrice. Udeleženci so lahko nato svoj posnetek delili s prijatelji in pri tem za prenos na Facebook ali YouTube uporabili točko Wi-Fi v Focusu. 77.630 spletnih ogledov teh filmčkov je še en dokaz za uspešnost predstavitve novih Fordovih tehnologij izjemno številnemu občinstvu, ki prisostvuje sodelovanju med Fordom in zvezo UEFA.

Novi sponzorski dogovor bo dodatno nadgradil Fordovo uporabo družbenih omrežij, kot sta Facebook in Twitter, za še bolj neposredno komunikacijo z uporabniki. Vsi uporabniki, ki so prek teh družbenih omrežij povezani s Fordom, bodo imeli še več možnosti za stik s podjetjem in sodelovanje pri prednostih, ki jih omogoča podaljšano partnerstvo z Ligo prvakov UEFA.

Nemški Ford bo imel pomembno vlogo tudi pri slovesnem zaključku Lige prvakov UEFA 2012, ki bo potekal ob finalni tekmi v Münchnu. Med številnimi dejavnostmi bo ob izjemni promociji prek družbenih omrežij tudi začetek prodaje posebnih modelov “Champions” in zagotovitev 200 vozil z oznakami finala Lige prvakov UEFA 2012, s katerimi bo Ford poskrbel za logistiko prevozov ob finalu.

Pregled statistike

• Prvenstvo 2010-11 je pritegnilo več kot 500 milijonov televizijskih gledalcev v Evropi, 230 milijonov v obeh Amerikah, 190 milijonov v Afriki in več kot 130 milijonov v Aziji
• Globalna pokritost Lige prvakov UEFA je v zadnji sezoni dosegla skoraj 100.000 ur
• 178,7 milijona gledalcev si je ogledalo finale Lige prvakov UEFA 2011, kar je bilo najštevilnejše televizijsko občinstvo finala Lige prvakov UEFA doslej in najštevilnejše globalno televizijsko občinstvo katerega koli športnega dogodka v letu 2011
• Ford za prevoze na tekmah Lige prvakov UEFA vsako sezono zagotovi več kot 900 vozil, kot sta Ford Galaxy in Ford

• Anketa je pokazala, da je Fordovo sponzorstvo povzročilo znaten dvig mnenja o podjetju in verjetnosti za izbor Fordovega vozila med gledalci Lige prvakov UEFA 2011 v primerjavi z anketiranci, ki niso spremljali prvenstva

Vir:Ford

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Matej Grudnik prejel zmagovalni pokal
Peugeotova priznanja najboljšim koncesionarjem v Sloveniji