Novice

Ford Mustang je z največ glasovi najbolj zaželen evropski klasičen avto – in to celo pred prihodom legende v Evropo

Anketa med več kot 75.000 uporabniki spletnega avtomobilskega portala AutoScout24 je pokazala, da je Ford Mustang najbolj zaželen klasičen avto v Evropi.


Skupno je kar 37 odstotkov Evropejcev – iz Avstrije, Belgije, Francije, Nemčije, Nizozemske, Italije in Španije – izbralo Forda Mustanga kot klasičen avto, ki bi ga najraje imeli. Pri izraziti zmagi pred tekmeci je morda pomagala tudi potrditev, da bo kmalu na voljo v Evropi. Na drugo mesto se je uvrstil BMW M1 (20 odstotkov glasov), na tretje pa Volkswagnov hrošč (11 odstotkov).

“Ford Mustang je več kot avto, je sopomenka za svobodo neskončnih cest in uteleša duha športne vožnje,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. “Mustang je že skoraj pol stoletja bistven del avtomobilske kulture in je eden najbolj prepoznavnih modelov na svetu.”

Ford je objavil tudi podatek, da je aplikacija Mustang Customizer, ki omogoča spletno uporabo in prenos na uporabnikovo napravo, pritegnila že več kot 500.000 obiskovalcev iz Evrope. Aplikacijo Mustang Customizer so objavili lani in doslej jo je uporabilo že več kot 4,5 milijona ljudi iz 49 držav, drugo mesto po številu uporabnikov pa so zasedli Nemci.

Aplikacija, ki je na voljo za mobilne telefone in tablične računalnike z operacijskim sistemom iOS in Android, občudovalcem Mustanga omogoča, da sestavijo svoj sanjski avto in se z njim pomerijo proti drugim navdušencem, pridobivajo točke in priznanja za vsak ustvarjeni avto, shranijo slike kot ozadje in tekmujejo v ‘driftanju’.

Mustang bo leta 2014 praznoval 50-letnico, zato so pri Fordu ta legendarni športni avto postavili v soj žarometov in za navdušence po vsem svetu pripravili novo serijo videoposnetkov “Mustang Countdown”.

Prvi video – Where It All Started: The Mustang 1 Concept (Povsem na začetku: konceptni Mustang 1) – nas prestavi v čas, ko se je Mustang leta 1962 prvič predstavil kot konceptni model. V nadaljevanju si bomo lahko ogledali posnetke Mustanga iz Fordove bogate arhivske zakladnice, klubsko sceno ljubiteljev Mustanga in navdušence, kot je Ralf Wurm, nemški ‘Mustang Man’, redke filmske posnetke ter ekskluzivne nove intervjuje in strokovne predstavitve. Zbirka novic, informacij in arhivskega gradiva o Mustangu je na voljo tudi na posebnem Mustangovem spletnem portalu Forda Evropa.

Mustang je s svojim prihodom na trg leta 1964 v hipu navdušil na milijone ljudi, saj je predstavljal življenjski slog, po katerem so hrepeneli. Pojavil se je v skoraj 3000 filmih in televizijskih oddajah, omenjajo ga številne pesmi, ljubitelji po vsem svetu prirejajo paradne vožnje, z modelčki pa se igrajo že otroci – strast povezuje občudovalce Mustanga ne glede na geografsko lokacijo ali starost.

Vir: Ford

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Ford Mustang je z največ glasovi najbolj zaželen evropski klasičen avto – in to celo pred prihodom legende v Evropo"


ucmanster
10 leta 6 meseci nazaj

kakšen bebast čalanek!

1. kaj sploh pomeni “klasičen avto” iin me katerimi modeli so izbirali?

2. res jih je veliko v evropi… ne!!

 
Novi cross up! – pravi pustolovec
Škoda je največje proizvodno podjetje v Srednji Evropi