Novice

Ford predstavlja novega konceptnega S-MAX-a, izdelke in uporabniško izkušnjo Vignale ter povsem novega konceptnega Mondea Vignale

Družba Ford Motor Company je danes na Avtosalonu v Frankfurtu z novim konceptnim modelom Ford S-MAX predstavila svojo vizijo športnega enoprostorca prihodnosti. Prav tako si lahko obiskovalci prvič ogledajo povsem novega konceptnega Forda Mondea Vignale, ki prinaša vpogled v edinstveno prestižno izkušnjo izdelkov in lastništva Vignale, v Evropi pa bo naprodaj leta 2015.

Novi konceptni S-MAX gradi na slogu aktualne različice S-MAX-a in ne sklepa kompromisov. Navdušuje z elegantnim oblikovanjem, vrhunsko izdelavo, pametnimi tehnologijami in še bolj prilagodljivo notranjostjo, opremljen pa je s tehnologijami za povezovanje in dobro počutje, kot sta sistem Ford SYNC s funkcijo AppLink, ki vozniku omogoča, da z glasovnim upravljanjem uporablja aplikacije na pametnem telefonu, in Fordov sedež z vgrajeno funkcijo EKG za nadzor voznikovega srčnega utripa.

Povsem novi konceptni Mondeo Vignale prinaša temeljit vpogled v Fordovo vizijo Vignale in preseneča z edinstvenimi oblikovnimi potezami, odlično izdelavo, izjemno opremljenostjo in naprednimi tehnologijami.

Konceptni Mondeo Vignale je opremljen z 20-palčnimi platišči iz zlitine s posebnimi globinskimi kromiranimi okrasnimi elementi ter posebnim sprednjim odbijačem in masko pred hladilnikom, lakiran pa je z ekskluzivno barvo “Nocciola”. Je predhodnik ene najcelovitejših razširitev palete modelov v zgodovini Forda v Evropi.

“Kljub težavni gospodarski situaciji preoblikujemo svoje poslovanje v Evropi z izdatnimi vlaganji, s katerimi želimo pospešiti uvajanje novih izdelkov in tehnologij,” je povedal Stephen Odell, Fordov predsednik za območje Evrope, Bližnjega Vzhoda in Afrike.

“Pred skoraj enim letom smo na našem dogodku Go Further obljubili, da bomo poskrbeli za najbolj agresivno razširitev z novimi izdelki v zgodovini Forda Evropa,” je dodal Odell. “Zagotovili bomo najbolj svežo in vznemirljivo paleto modelov v avtomobilski panogi, ki bo naša odskočna deska za rast ob ponovnem izboljšanju gospodarskih razmer.”

Konceptni S-MAX ne sklepa kompromisov glede sloga

Novi konceptni Ford S MAX nosi poteze najnovejšega Fordovega globalnega oblikovnega jezika z visoko nameščeno masko pred hladilnikom in nazaj zamaknjenimi organskimi žarometi s svetili LED. Pokrov motornega prostora tekoče prehaja v vetrobransko steklo s strmim naklonom, ki s prehodom ustvarja edinstven videz steklene panoramske strehe.

Vsestranska notranjost omogoča razporeditev sedežev za prevoz od štirih do sedmih potnikov in je jasno osredotočena na voznika. Visoko nameščena armaturna plošča, obloge vrat in inovativna zasnova stropa zagotavljajo občutek izjemne prostornosti, odlični materiali, med katerimi je tudi ultra-mehko usnjeno oblazinjenje armaturne plošče, pa poskrbijo za dovršeno okolje.

Konceptnega S-MAX-a odlikujejo napredne tehnologije za varnost in priročnost vključno z inteligentnim sistemom za zaščito s pomočjo pred trčenjem, ki prepoznava pešce in samodejno zavira, če grozi trčenje. Zaslon z dvojnim prikazom na srednji konzoli omogoča, da voznik spremlja pomembne informacije, medtem ko sovoznik uživa v gledanju filma.

“S tem povsem novim konceptom vstopa Ford S-MAX na povsem novo raven izkušenj,” je povedala Barb Samardzich, podpredsednica za razvoj izdelkov pri Fordu Evropa. “Ker želimo, da uporabnikom S-MAX-a v življenju ne bi bilo treba sklepati kompromisov, smo tak pristop ubrali tudi pri vseh vidikih oblikovanja in izdelave.”

Vignale nudi edinstveno izkušnjo

Fordova vizija izkušnje Vignale vključuje prevzem in dostavo vozila pri servisnem vzdrževanju, brezplačno čiščenje vozila v celotnem času uporabe in vabila na posebne dogodke. Kupci lahko pričakujejo tudi, da jih bo ob prevzemu novega vozila pozdravil predstavnik vodstva prodajnega centra, da bodo imeli posebnega skrbnika za stike in da bodo vso dokumentacijo vozila prejeli v posebni usnjeni mapi.

“Vrhunske Fordove storitve Vignale bodo izpolnile želje uporabnikov, ki na čas gledajo kot na najpomembnejše razkošje – poskrbeli bomo za prepoznaven občutek posebnosti od trenutka, ko bodo stopili skozi vrata salona,” je povedal Gaetano Thorel, podpredsednik za trženje pri Fordu Evropa.

Povsem novi Mondeo Vignale bo na voljo v ekskluzivni in dovršeni limuzinski različici s štirimi vrati, pa tudi kot karavan. Tradicijo dopolnjuje s sodobnim oblikovanjem in trendovskimi materiali. Med številnimi pametnimi tehnologijami vključuje tudi parkirni sistem spredaj in zadaj za lažje parkiranje. V notranjosti so nasloni za roke na vratih oblazinjeni z usnjem, sedeži pa so prepoznavni po temeljiti izdelavi “Vignale” in vrhunskem mehkem usnju, v katerega so odeti tudi volan, armaturna plošča, sredinska konzola, zgornji del oblog na vratih in sredinski naslon za roke.

“Naša vizija palete izdelkov Vignale je zagotavljanje vozil, ki upravičujejo vse zahteve za najprestižnejši razred,” je povedal Martin Smith, izvršni direktor oblikovanja pri Fordu Evropa. “Z vrhunsko kakovostjo in mojstrsko izdelavo smo želeli ustvariti nekaj edinstvenega v Fordovi ponudbi.”

Fordov razstavni prostor na letošnjem Avtosalonu v Frankfurtu obiskovalcem omogoča, da začutijo izkušnjo Vignale v posebnem salonu Vignale, kjer si lahko ogledajo tudi ekskluzivno zapestno uro Milano, ki izjemno natančnost združuje s športno eleganco in je izdelek studia Ford DESIGN.

Moč izbire

Novi Ford Focus z 1,0-litrskim motorjem EcoBoost bo prvi družinski nehibridni avto z bencinskim pogonom v Evropi z izpusti CO2 99 g/km*. V Evropi bo naprodaj leta 2014.

Poganjala ga bo posebej umerjena različica večkrat nagrajenega Fordovega motorja s 100 KM, ki je prejel priznanje kot Mednarodni motor leta 2013 in 2012, opremljen pa bo tudi s tehnologijami Ford ECOnetic, vključno s pnevmatikami z izjemno majhnim kotalnim uporom, posebnimi aerodinamičnimi dodatki pod vozilom in prilagojenimi prestavnimi razmerji.

Naslednji mesec bo Ford začel prodajati tudi Fiesto 1.0 EcoBoost Automatic, ki bo prvi Fordov model z nagrajenim motorjem in samodejnim menjalnikom.

Focusu Electric, ki je pred kratkim zapeljal v prodajne salone, se bosta v paleti elektrificiranih modelov naslednje leto pridružila še C-MAX Energi in Mondeo Hybrid.

Novi Ford EcoSport bo prav tako na voljo z 1,0-litrskim motorjem EcoBoost, posebno različico z omejenim številom vozil pa je trenutno že možno naročiti prek spleta. Opremljena bo s paketom posebne opreme, ki bo obsegal tudi ekskluzivni sistem Ford SYNC s funkcijo AppLink, 17-palčna platišča iz zlitine in usnjeno oblazinjenje.

Fordova proizvodna različica 1,6-litrskega motorja EcoBoost skrbi za pogon v Frankfurtu razstavljenega enosedežnega dirkalnika Formula Ford, novinca v letu 2013. Izjemno učinkovit turbopolnilnik je opremljen s prilagojeno elektroniko za dirke in dirkalniku omogoča zmogljivost več kot 200 KM.

Tourneo Courier dopolnjuje paleto vozil za prevoz oseb

V Frankfurtu je prvič predstavljena proizvodna različica modela Tourneo Courier. Petsedežni Tourneo Courier, ki navdušuje z največ prostora v svojem razredu, praktičnostjo, varčno porabo goriva in varnostnimi funkcijami, je najbolj kompakten član družine Tourneo in širi paleto Fordovih vozil za prevoz oseb v segment majhnih avtomobilov.

Tourneo Courier temelji na Fordovi najnovejši globalni platformi majhnih vozil in nudi veliko prostora za pet oseb in prtljago, obenem pa ga odlikuje dinamično vodenje kompaktnega avta. Dvojna zadnja bočna drsna vrata zagotavljajo najboljši dostop v tem razredu, v razmerju 60:40 deljeni zadnji sedeži pa poskrbijo za izjemno prilagodljivost.

Courier se pridružuje petsedežnemu Tourneu Connect, ki je prav tako razstavljen v Frankfurtu, sedemsedežnemu modelu Grand Tourneo Connect in Tourneu Custom, v Evropi pa bo naprodaj sredi leta 2014.

Vir: Ford

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Poljak Hampel zmagovalec VN Slovenije, Žagar na koncu osmi
Novi Volvo S60, V60 in XC60