Novice

Ford se umika z japonskega in indonezijskega tržišča

V presenetljivi novici je Ford obelodanil, da bo do konca leta zaradi slabih prodajnih rezultatov zapustil japonsko in indonezijsko tržišče.

Razlogi za umik so preprosti, saj pri modrem ovalu na obeh tržiščih ne vidijo razumne poti do profitabilnosti. Povedano preprosto: Ford enostavno ne uspe narediti poslovnega načrta, ki bi bil uspešen in bi podjetju prinašal denar. Ameriški proizvajalec se bo zato s teh dveh tržišč povsem umaknil.

V skladu z umikom bodo v prihodnjih mesecih zaprli vse prodajne salone, podjetje pa bo prenehalo s prodajo in uvozom novih vozil v državo. Enako se bo zgodilo z znamko Lincoln, ki je kot prestižna znamka naprodaj le v deželi vzhajajočega sonca.

Na Japonskem so v Fordovi ponudbi Fiesta, Focus, Mustang, EcoSport, Kuga, Lincoln MKX in Navigator. Kupci si lahko vseh šest Fordovih modelov ogledajo v 52 prodajnih salonih, medtem ko je v Indoneziji 44 prodajnih salonov, kjer prodajajo modele Fiesta, Focus, EcoSport, Everest in Ranger.

Novico je trgovcem in delavcem sporočil Dace Schoch, vodja azijsko-pacifiške regije pri Fordu. Japonski del razvoja produktov se bo s tem preselil v drugo državo.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škoda napoveduje nov športni terenec Kodiak
FCA, PSA in Renault iščejo svojo priložnost v Iranu