Novice

Fordov obrat k terensko obarvani modelni družini

V Evropi je segment večjih in manjših športnih terencev v vzponu, kar bi radi izkoristili pri Fordu in kupcem ponudili obstoječe modele, oplemenitene s terenskimi karoserijskimi dodatki.

”Vidimo veliko rast v vozilih, ki so nekoliko robustna. Niso terenci, toda imajo aktiven in podoben videz,” je za Automotive News dejala Barb Samardzich, izvršna direktorica evropskega dela Forda.

Takšen videz lahko prevzame vozilo v vsakem segmentu, zunanje terenske dodatke lahko namestijo celo na najmanjšo Fiesto. ”Na prava mesta je potrebno dati nekaj oblog, strešni prtljažnik in vozilo lahko deluje veliko bolj aktivno,” je še dejala Samardzicheva.

Ameriški proizvajalec vozil bo v naslednjih treh letih v Evropo pripeljal pet novih ali prenovljenih modelov, ki bodo sodelovali v segmentu športnih terencev ali križancev. Prva dva novinca na evropskih tleh bosta Edge in prenovljena Kuga, kateri so preostali trije novi člani terenske družine, pa Samardzicheva ni hotela razkriti.

Med najbolj aktivnimi na tem področju so v skupini Volkswagen, kjer so s terenskimi zunanjimi dodatki najprej opremili modela A4 in A6, pred kratkim pa še Passata, Octavio in Leona.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Range Rover pripravlja kupejevskega tekmeca BMW X6
Honda in Hitachi razvila prenosni alkotester