Novice

Free2move za izzive sodobne mobilnosti

Skupina Frey je v Slovenijo pripeljala Stellantisovo znamko Free2move, ki združuje različne storitve mobilnosti.

V skupini Stellantis so že pred časom zaznali, da spremenljive razmere in različne potrebe njihovih strank zahtevajo drugačen pristop. Nastala je skupna platforma Free2move, ki je že prisotna v 170 državah in ima več kot 1,2 milijona aktivnih uporabnikov. Če smo že pri številkah, naj bi njihove storitve globalno vključevale 400.000 vozil za najem, 500.000 parkirnih mest, 195.000 polnilnih mest in 600.000 poslovnih pogodb.

Free2Move (4)Ob tem, da gre za storitve, ki dodobra razširjajo možnosti ponudnikov in jim odpirajo nove poslovne priložnosti, Free2move zadovoljuje potrebe uporabnikov, ki z uporabo lahko pridejo do avtomobila po drugačni, hitrejši in enostavnejši poti. Še posebej naj bi s tem nagovarjali določen krog ljudi, ki jim lastništvo avtomobila ne predstavlja prednosti. Oziroma, kot so povedali pri ponudniku: gre za mladostno in inovativno znamko, ki jo bodo prvi sprejeli tisti, ki niso obremenjeni z veljavnimi družbenimi standardi, razmišljajo svobodno in najhitreje sprejemajo nove trende.

Free2Move (5)Jožko Tomšič, direktor skupine Emil Frey za Slovenijo, je ob uradnem zagonu znamke Free2move opisal zahtevne razmere, s katerimi se sooča avtomobilska industrija in posledično tudi trgovci ter dodal: »Spremembe, ki smo jim priča v avtomobilski industriji, so glavni razlog, da smo se kot skupina Emil Frey odločili, da bomo s Free2Move odgovorno in učinkovito naslavljali izzive na področju mobilnosti. Domiselnost, prilagodljivost in iskanje sinergij nam omogočajo, da lahko vsakdanja mobilnost postane zabavna in izjemno vsestranska. Ob tem pa je Free2move danes vsekakor najlažja in najhitrejša pot do avtomobila, ki omogoča, da si lahko v kateremkoli trenutku uporabnik izberete avto, ki ustreza njegovim potrebam, pa naj bo vožnja po mestu ali pa izlet, dopust in podobno.«

V globalni krizi, ki je posledica različnih dejavnikov, so v skupini našli priložnost oziroma izziv, saj dobro poznajo obvladovanje upravljanja v zahtevnih razmerah, hkrati pa so finančno stabilni ter neprestano iščejo nove poslovne priložnosti, s katerimi bi dopolnili obstoječi nabor.

Free2Move (6)Filip Koren, direktor podjetja C Automobil Import, ki pri nas zastopa znamko Citroën, je pojasnil: »V zadnjih letih trendi v avtomobilski industriji zajemajo predvsem področja, kot so elektrifikacija, avtonomna vožnja, povezljivost ter razne oblike mobilnosti. Prav mobilnost pa je ena izmed naših ključnih strateških prioritet. Ljudje postajamo vse bolj individualistični in iščemo enostavne in takojšnje rešitve. Tudi naše stranke so postale manj prilagodljive in pričakujejo več. Free2move poenostavlja mobilnost v najširšem pomenu besede in na enem mestu združuje različne storitve.«

Free2Move (7)Leon Malovrh, vodja prodaje podjetja C Automobil Import, je dodal, da se enako kot avtomobilska industrija spreminjajo tudi navade ljudi. Free2move v tem okolju deluje kot center mobilnosti in se s svojo ponudbo prilagaja različnim potrebam uporabnikov. Zagotavlja dostopne in inovativne storitve ter na ta način poenostavlja mobilnost v najširšem pomenu besede

 


Mobilna aplikacija in spletna platforma Free2move omogočata uporabnikom, da na enem mestu dostopajo do storitev najema vozil, souporabe vozil, prevoza, vozil na zahtevo, rezervacij parkirnih mest, upravljanja električnih polnilnih postaj, upravljanja in souporabe voznega parka za poslovne namene ter svetovanja na področju emobilnosti. Nabor storitev na našem trgu je zaenkrat omejen in ga nameravajo širiti postopoma.


IMG_8421Matej Miklič, vodja prodaje rabljenih vozil in podjetjem v C Automobil Import, je na kratko preletel delovanje spletne strani in aplikacije (ta je za uporabnike sistema Android že v slovenskem jeziku). Povedal je še, da so uporabnikom na voljo izključno nova in redno vzdrževana vozila, pri čemer je pri vsakem jasno označen tudi njegov ponudnik. Postopek je dovolj enostaven; po uspešno opravljeni prijavi si uporabnik izbere lokacijo, čas najema in konkretno vozilo. Za vse, ki bi imeli z digitalnim poslovanjem kakšne težave ali zadržke, pa rezervacijo lahko opravijo pri enemu od agentov Free2move.

Free2move v Sloveniji deluje pod okriljem skupine Emil Frey, ki v okviru povezanih podjetij odpira vrata do znamk Alfa Romeo, Abarth, Citroën, DS, Fiat, Fiat Professional, Honda, Jeep, MercedesBenz, Mitsubishi, Peugeot in Smart. Trenutno je v voznem parku Free2move na voljo 120 vozil na 14 agentskih mestih. Do konca prihodnjega leta v skupini načrtujejo konkretno razširitev na več kot 500 vozil na 50 agentskih mestih po Sloveniji.

Avtomobilizem.com (Foto: Urška Radolović.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dodaten pogonski sklop za Citroën C5 Aircross
Kanada zapira vrata tujim podjetjem, ki na njenem ozemlju pridobivajo litij