Novice

Futuristični Volkswagen T-Roc

Volkswagen v razredu SUV že nekaj let s Tiguanom in Tuaregom prepričljivo nabira kupce, zdaj pa v Ženevo prihaja z novim konceptom T-Roc, s katerim ponuja pogled v možnosti bodoče usmeritve znamke.

Po konceptnih CrossBlue s tremi vrstami sedežev, Cross Coupejem in mini Taigunom, ki je trenutno v razvojni fazi, zdaj Volkswagen napada Ženevo s športno kompaktno študijo T-Roc osnovano na prilagodljivi MQB arhitekturi (zunanjih dimenzij 4.179 mm x 1.831 mm x 1.501 mm, previsa: 811 mm spredaj, 772 mm zadaj, medosna razdalja 2.595 mm, teža 1.420 kg). Po besedah Volkswagnovega severnoameriškega predstavnika Marka Gilliesa gre za čisto idejo, ki zaenkrat nima nobene resne smeri v proizvodnjo. Očitno pa Volkswagen zelo resno deluje na ideji razširjanja svojega SUV segmenta.

Skice dvovratnega koncepta kažejo dve zanimivi značilnosti: digitalne merilnike in dvodelne snemljive strešne panele – če je prva zelo verjetna, je druga v takšni obliki precej oddaljena. Strešna panela v sredinskem delu naj bi bila lahko snemljiva, uporabnik pa bi jih po potrebi pospravil v prtljažni prostor in svojega športnega štirikolesnika spremenil v terensko zverino z odprto streho. Ime T-Roc izhaja iz dejstva, da štirikolesno gnani koncept nima težave s premagovanjem vseh terenov (rock – skala), obenem pa spada v Volkswagnovo terensko družino, ki svoje modele začenja s črko T.

Koncept poganja 2-litrski turbodizelski motor s 135 kilovati moči in 380 Nm navora s 7-stopenjskim DSG menjalnikom in normirano porabo 4,9 l na prevoženih 100 km. Za pogon skrbi najnovejša generacija 4MOTION štirikolesnega pogona s Haldex 5 sklopko. Prednastavljeni vozni načini so cestni, terenski ter snežni.

Po skicah težko sodimo, kakšen bo videti koncept v živo, zato se zaenkrat nekoliko zadržujemo pri komentarjih – kaj pa vi?

Avtomobilizem.com (vir: Volkswagen, Autoblog. Slike: Volkswagen)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Futuristični Volkswagen T-Roc"


kamela
10 leta 1 mesec nazaj

Juke :/

 
Pet zvezdic za Audi A6 pri preizkusnem trčenju US NCAP
Ruski dobitniki olimpijskih medalj prejeli Mercedese