Novice

Genesis s prvim samostojnim modelom G90

Prva južnokorejska prestižna (pod)znamka je predstavila luksuzno limuzino G90, ki naj bi mešala štrene tudi bolj uveljavljenim znamkam.

Ta teden je bila v Seulu predstavljena nova limuzina znamke Genesis, ki je prvi model od načrtovanih šestih, ki bodo prišli na ceste do leta 2020. Vozilo, pri čigar razvoju je zadnja štiri leta sodelovalo približno 800 ljudi, se ponaša z najsodobnejšimi tehnološkimi pripomočki (skupek le teh so poimenovali »Genesis Smart Sense«) ter izjemno udobno notranjostjo.

Pod motornim pokrovom je moč najti tri različne agregate, ki so sparjeni z osemstopenjsko avtomatiko, kupci pa imajo na voljo 3,3-litrski agregat V6, 3,8-litrski agregat V6 ter 5-litrski agregat V8. In da bi njihovi inženirji dosegli še bolj dinamično in odzivnejše vozno doživetje, so končne nastavitve podvozja in krmilnega mehanizma opravili v njihovem evropskem centru ter se za preizkušanje poslužili tudi bližnjega dirkališča v Nürburgringu.

Pri Hyundaju so veliko pozornosti namenili tudi varnosti, zato se novi G90 ponaša z izjemnim naborom aktivnih in pasivnih varnostnih pripomočkov (prepoznava pešcev, kamere za pogled okrog vozila, …). Hkrati pa bo nova Genesisova limuzina postavljala tudi nekatere nove standarde pri razvajanju potnikov, saj se ponaša z inovativnim sistemom »Smart Posture Caring System«, pri katerem sistem samodejno določi položaj voznikovega telesa in zagotovi optimalno pozicijo sedenja – nenazadnje se lahko voznikov sedež pohvali s kar 22 različnimi nastavitvami, sopotnikov pa s 14.

Genesis G90 lahko domači kupci že naročijo, pri čemer stane najcenejši model 73 milijonov južnokorejskih vonov (cca. 56.000 eur), kasneje pa bo na voljo tudi v ZDA, na Kitajskem in Bližnjem vzhodu. Znamka naj bi se pojavila v Evropi s prihodom drugih modelov (G70, SUV, …).

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Genesis s prvim samostojnim modelom G90"


JG2
8 leta 4 meseci nazaj

No bucko99 saj lahko greš naprej in dodaš da zato ima VW svojega Audija, pa četudi ga je kupil kot samostojno znamko, ampak verjetno s popolnoma enakim namenom kot je Hyundai ustvaril Genesis.
No drugače pa tale avto sploh ni slab, so prav elegantno povzeli od ostalih in na cesto spravili zelo spodoben luksuzni model.

Bucko99
8 leta 4 meseci nazaj

Se nisem spomnil 😉 Me pa zanima, če si jih bo HAT upal pripeljat pod Alpe 🙂

cashy
8 leta 4 meseci nazaj

jaz pa nimam pojma, kaj berem: logotip se mi zdi, kot da je cryslerjev, oblika je mercedes S -klasa (imaš prav, xxl), dela ga hyundai, znamka pa je (meni neznana) Genesis…

Bucko99
8 leta 4 meseci nazaj

Genesis je luksuzni Hyundai, tako kot ima npr. Nissan Infinity, Toyota Lexusa…

cashy
8 leta 4 meseci nazaj

Sem pomislil na to možnost, a vseeno nisem bil prepričan…hvala za pojasnilo 😉

xxl
8 leta 4 meseci nazaj

Sem mislil da vidim S-klaso,dokler nisem začel brat.

 
Porsche Boxster in Cayman v novem letu dobita novo ime
EU v tožbo Nemčije zaradi sporne Daimlerjeve hladilne tekočine