Novice

Genesis z novim GV80 Coupe povsem v športno smer

Vrača se avtosalon v New Yorku, avtomobilisti pa se pripravljajo na razkritje novih modelov. Med njimi je tudi Genesis, ki je pokazal konceptni GV80 Coupe, ki pa naj bi bil praktično že pripravljen na proizvodnjo.

GV80 Coupe je športna verzija običajnega GV80, zato ima v notranjosti le štiri sedeže. Slednji so izrazito školjkasti in izdelani iz ogljikovih vlaken. Za zadnja sedeža so namestili podporni palici, ki izboljšata togost karoserije. S tem so resno zaigrali na srca ljubiteljev športne vožnje in upravičili kupejevsko zunanjo obliko modela GV80 Coupe. Ne manjkajo niti streha iz ogljikovih vlaken, črno obarvana maska hladilnika in prepoznavne luči LED.

Bo prišel tudi v Evropo?

Genesis je na določenih evropskih trgih že pričel prodajati svoje modele lansko poletje, a v Sloveniji znamka še ni prisotna. V prodajnih salonih širom Evrope je tako že mogoče kupiti GV80, ki ga poganja prisilno polnjeni 3,5-litrski šestvaljnik. Kakšen motor bo vgrajen v G80 Coupe, zaenkrat še ni znano, se je pa Genesis zavezal, da bodo od leta 2025 naprej vsi njihovi novi modeli izključno električni. GV80 Coupe bo tako očitno še zadnji znamkin novi model z motorji na notranje zgorevanje.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Genesis.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Genesis z novim GV80 Coupe povsem v športno smer"


Blinder
1 leto 18 dni nazaj

Ravno športen ni. Meni se zdi bolj primeren za vlečt surovo rudo iz luknje kot za športno vožnjo.

 
Novi Mitsubishi Colt prihaja v začetku poletja
Po Zeekru še HiPhi napovedal letošnji prihod v Evropo