Novice

Globalna predstavitev novega Forda Focusa ST na Festivalu hitrosti v Goodwoodu

Na slavni dirki na hrib se bo prvič pomeril tudi novi Mustang.

Novi Focus ST se bo 27. junija predstavil svetu na Festivalu hitrosti v Goodwoodu (Goodwood Festival of Speed) v Veliki Britaniji. Fordov novi športni model polni stolpce medijev v kategoriji prvih ogledov, profesionalni vozniki pa bodo vse tri dni festivala prikazovali njegove zmogljivosti v sloviti dirki z vzponom na hrib.

Tehnološke in kakovostne izboljšave, ki jih je v začetku tega leta razkril novi Ford Focus, so zaznamovale tudi novega Focusa ST. Ta je prvič na voljo tudi z dizelskim motorjem, obiskovalci pa si ga bodo lahko ogledali na Fordovem razstavnem prostoru v Goodwoodu. Ford je od leta 2002, ko so prvič predstavili to športno različico, v več kot 40 državah prodal več kot 140.000 Focusov ST.

Ford se je povezal tudi s podjetjem za računalniško zabavo v korporaciji Sony, skupaj pa bosta uprizorila prvo “navidezno proti resnični” dirki na hrib. V prvem vzponu se bo novi Focus ST vsak dan pomeril s Focusom ST, ki nastopa v igri Gran Turismo®6 za konzolo PlayStation®3.

Izbrani igralec na Fordovem razstavnem prostoru bo s svojo spretnostjo skušal premagati Bena Collinsa – marsikdo ga bolje pozna pod vzdevkom “The Stig” iz oddaje Top Gear –, akcija pa bo na festivalskem prizorišču prikazana na velikih zaslonih. Obiskovalci Fordovega razstavnega prostora bodo imeli možnost, da tudi sami skušajo postaviti rekord s simulatorji vožnje z igro Gran Turismo 6.

Ena od zvezd Goodwooda bo zagotovo povsem novi Ford Mustang, ki bo prvič na ogled v Veliki Britaniji. Kupejevski “Fastback” s 5,0-litrskim motorjem V8 bo sodeloval v razredu superšportnih avtomobilov, za njegovim volanom pa bo sedel specialist za dinamiko vozil iz oddelka Ford Team RS David Put. Ford bo razstavil tudi kabrioletsko različico Mustanga.

Vir: Ford

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova zmaga v razredu R2 za Roka Turka v Italiji
Toyota Avensis najbolj zanesljiva poslovna limuzina v Nemčiji