Novice

Goreči Porscheji

Zaradi dveh primerov požara na najnovejšem Porschejevem modelu 911 GT3 je nemški proizvajalec športnih avtomobilov ta teden zaustavil prodajo modela.

Porsche je zgolj v letošnjem letu prodal že 322 modelov 911 GT3, ki je na slovenskem ceniku vreden kar 190.042 evrov. A po dveh primerih požara na omenjenem modelu, ki sta se zgodila 5. februarja v Švici ter prejšnji teden v južni Italiji, so se v Stuttgartu odločili za trenutno ustavitev prodaje omenjenega modela.

Porschejevi inženirji so brž odhiteli na lokaciji dogodka ter ju odpeljali v svoj center v Nemčiji, kjer bodo poskušali ugotoviti vzrok za nastanek požara. Pri Porscheju so dosedanje kupce nabrušene verzije modela 911, ki se ponaša s 475 konji pod motornim pokrovom, končno hitrostjo 315 km/h ter zgolj 3,5 sekundnim pospeškom od 0 do 100 km/h, na začetku mirili, da lahko še naprej uporabljajo svoje avtomobile, a so danes v kratkem sporočilu za javnost objavili, da bodo vpoklicali vseh 785 izdelanih vozil.

Porschejev model GT3 sicer ni edini avtomobil, ki je imel težave s požarom. Tako je moral leta 2010 italijanski Ferrari vpoklicati model 458 zaradi lepila, katerega so uporabljali pri podlogi zadnjega blatnika. V primeru, da se je avtomobil dlje časa vozil z visoko hitrostjo, je ravno omenjeno lepilo pripomoglo k temu, da so avto zajeli ognjeni zublji. Lansko leto pa se je s podobno težavo srečal tudi električni Teslin model S.

Avtomobilizem.com (Vir: autorevue.at, telegraph.co.uk. Foto: Kantonspolizei St.Gallen, Porsche)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Top Gear Top 41 v Ljubljani
Bi označili dedkov avto?