Novice

Gospodarsko vozilo leta 2014

Se še spomnite lanske podelitve naziva gospodarsko vozilo leta? Tokrat smo doživeli fotografi pravo ponovitev lanskoletnega dogodka, saj sta nagradi za dostavnik leta in tovornjak leta ponovno odnesla predstavnika podjetij Summit Motors Ljubljana in Volvo.

V okviru celjskega sejemskega četverčka Avto in vzdrževanje, Moto boom, Logotrans in Gospodarska vozila, ki bodo odprti do nedelje, so že devetič podelili naslova za Gospodarski vozili leta 2014.

Izbor, ki ga organizirata reviji Transport ter Mehanik in voznik, je v kategorijah dostavnik leta in tovornjak leta prinesel dva nova zmagovalca. Za dokončno odločitev o najboljših gospodarskih vozilih so najprej dva meseca glasovali bralci, nato pa je glasove dodala še žirija, sestavljena iz strokovnih novinarjev obeh revij.

Med dostavniki so izbirali med vozili Renault Kangoo, Mercedes-Benz Sprinter in Ford Transit. Največ glasov je dobil prav slednji, priznanje Dostavnik leta 2014 pa je v imenu podjetja Summit Motors Ljubljana, enako kot lani, prevzel direktor David Jurič.

V finalu izbora za tovornjak leta so se uvrstili Volvo FM, Renault Trucks serija T in Mercedes-Benz Arocs. Dušan Mavrič, direktor podjetja Volvo, ki na našem trgu zastopa blagovni znamki Renault Trucks in Volvo Trucks, pa je tokrat prevzel laskavo priznanje Tovornjak leta 2014 za Renault Trucks serijo T.

Besedilo in foto: Urška Radolović

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porscheju Macanu priskoči na pomoč …
Volkswagnovi uslužbenci leta v kravatah