Novice

Gre Kia GT4 Stinger v proizvodnjo?

Kia nas že cel mesec draži z napovedmi koncepta GT4 Stinger, zdaj pa so končno zunaj tudi prve uradne fotografije.

Kia je v včerajšnjem sporočilu za javnost zapisala zanimivo izjavo: “Kljub temu, da trenutno ni načrtov, da bi koncept prenesli v proizvodnjo, je Kia znana po tem, da je v preteklosti proizvedla serijska vozila, ki so bila močno podobna predhodnim konceptom. GT4 Stinger daje potencialen in izjemno provokativen vpogled v Kiino prihodnost.”

Na vprašanje, komu je GT4 Stinger namenjen, je Tom Kearns, vodja oblikovalcev v Kia Design Center America (KDCA) odgovoril, da gre za popolnoma sebičen koncept, saj je KDCA poln avtofrikov in entuziastov, ki bi jim takšen avto odlično ustrezal.

“Gre za avtentičen športen avto za katerim se obračajo vse glave med običajnimi vožnjami na cesti, dobro pa se počuti tudi na tekmovalnih stezah. Vse se vrti okrog čistosti, preprostosti in brezčasnosti. GT4 Stinger nas vrača v dni, ko je bila vožnja avtomobila stvar globokih občutkov, ki jih niso meglili elektronski pripomočki.”

Vir: Kia USA

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Gre Kia GT4 Stinger v proizvodnjo?"


toMmy
10 leta 3 meseci nazaj

Meni je zelo lep, ampak bi po moje bilo precej bolje, če bi ta trud vložili v en preprost “uživaški” dvosed v stilu GT 86, ne pa v koncept, ki tudi če pride na cesto, težko da bo požel kaj dosti uspeha.

xxl
10 leta 3 meseci nazaj

Avto je čisto lepo dizajniran,ampak,kot sem že napisal,to je samo koncept,podobne ponujajo tudi drugi,dajmo to na cesto,potem se lahkoi menimo naprej o kii.

yashica
10 leta 3 meseci nazaj

Zame tale kia ni nek sape jemajoč koncept. Koncept je tale nissan: https://www.youtube.com/watch?v=dv1NPT0okAg, https://www.youtube.com/watch?v=jAyy0BllQaE#t=21

pskoda
10 leta 3 meseci nazaj

Tok je nagravžen, da ne vem s čem bi ga lahko primerjal

 
Izberite ime Ferrarijevega dirkalnika
Volvo Car Group raziskuje nove varnostne in dizajnerske ideje s sodelovanjem s proizvajalcem visoko tehnološke športne opreme POC