Novice

Gre Mini Superleggera v proizvodnjo?

Mini Superleggera, izjemno zanimiv dvosedežni roadster, ki se je kot prototip razkril na lanskoletnem tekmovanju starodobnih in klasičnih avtomobilov (Concorso d’Eleganza Villa d’Este), naj bi se po poročanjih medijev v preteklih dneh predstavil v serijski izvedbi leta 2018.

Pri nemškem BMW-ju, ki je sicer Minijev lastnik, naj bi se po prvih poročilih menda dokončno odločili za serijsko proizvodnjo dvosedežnega roadsterja, ki bi izhajal iz prototipa, ustvarjenega v sodelovanju z italijanskim specialistom za oblikovanje in izdelovanje karoserij Touring Superleggera. Primerjalno s sedanjim Minijem Roadster naj bi bil Superleggera že v začetku zasnovan kot bolj športno vozilo, zaradi nižjega težišča pa bi bil vodljivejši in bolj neposredno športen ter se ponašal z bolj unikatno notranjo arhitekturo. Športni puristi bodo sicer še vedno imeli pripombe, saj naj bi Superleggera slonela na osnovi modela Cooper in imela sprednji pogon.

Pod motornim pokrovom Minijevega roadsterskega avtomobila naj bi se po predvidevanjih vrteli že poznani BMW-jevi 1,5- in 2-litrski tri- in štirivaljni agregati, verjetno pa bi bila lahko na voljo tudi hibridna različica. Superleggera, ki naj sicer ne bi zamenjala nobenega obstoječega Minijevega modela v ponudbi, naj bi se svetovni javnosti predstavila leta 2018, a bi znala imeti precej močno konkurenco v letos predstavljeni Mazdi MX-5 Miata, ki se ponaša z bolj uživaškim zadnjim pogonom.

Po številnih napovedih je Peter Schwarzenbauer, vodja znamke Mini, v včerajšnjem pogovoru za Atomotive News zanikal dokončno uvrstitev koncepta v proizvodnjo, čeprav ji vsekakor ne nasprotuje: “Ne morem potrditi, da je že odobren.” Zdi se mu, da bi bil serijski model Superleggera odličen dodatek v naboru modelov Mini ter namerava nadaljevati prizadevanja, da bi ga videli tudi v avtomobilskih salonih. Ob tem je še povedal, da kljub špekulacijam pri znamki Mini ni pričakovati manjšega vstopnega modela (Minor), ki naj bi temeljil na konceptu Rocketman in naj bi ga razvijali v sodelovanju s Toyoto.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News, Autoblog. Foto: Mini)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi A8 bo prišel z enoletno zamudo
Pred vrati je četrta generacija Optime