Novice

Gre Pininfarina v indijske roke?

Italijanski proizvajalec vozil Pininfarina, ki je odgovoren za nekaj najlepših primerkov avtomobilov, se že nekaj časa bori s finančnimi težavami in je očitno na pragu zanimivega prevzema.

Dve izmed najbolj prepoznavnih vozil Pininfarine sta zagotovo Ferrari 250 GT in F355, ki še danes navdušujeta z brezčasno obliko. A žal je italijanski proizvajalec na negotovih finančnih tleh, zaradi česar so se že pred časom odrekli izgradnji lastnih avtomobilov ter se osredotočili predvsem na oblikovanje, zdaj pa bi se lahko zgodilo, da bodo delovali pod novim presenetljivim lastnikom.

Po navedbah neimenovanega vira znotraj podjetja je Pininfarina blizu dogovora z indijskim podjetjem Mahindra & Mahindra. Podjetji sta trenutno sredi večtedenskih pogajanj, zaenkrat ni še nič odločenega, predstavniki pa so se zavili v molk.

Indijski proizvajalec vozil je med drugim znan po spodletelem poskusu preboja na ameriški trg, kjer so se nekaj let trudili uspeti z majhnim pick-upom. Po pisanju Bloomberga sta podjetji v preteklosti že sodelovali, skupaj naj bi ustvarili koncept Mahindra Halo v letu 2014.

Bloomberg dodaja, da je podjetje Pininfarina v desetih od preteklih enajst let poslovalo z izgubo, a so oblikovalci v tem času kljub temu ustvarili modela Sergio in BMW Gran Lusso Coupe. Se torej Mahindri v prihodnosti obetajo lepše oblikovana vozila?

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Pininfarina.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Gre Pininfarina v indijske roke?"


denis099
9 leta 22 dni nazaj

joj joj..vse slovite italijanske fabrike bojo prevzel kinezoti, indijci….

 
Toyota RAV4 prvič kot hibrid
Oplovo usmerjanje svetlobe s pogledom