Novice

Hekerja ukradla več kot 30 Jeepov

Potem ko sta v lanskem letu ameriška strokovnjaka za računalniško varnost nazorno pokazala, da je mogoče precej enostavno vdreti v računalniški sistem Jeepa Cherokee, se je legendarna ameriška znamka zopet znašla v središču afere.

Zaradi ugotovitve ameriških strokovnjakov (Charlie Miller – Twitter in Christopher Valasek – IOActive) so pri koncernu FCA opravili vpoklic kar 1,4 milijona vozil z namenom posodobitve njihovega info-zabavnega sistema Uconnect. A imajo pri omenjenemu koncernu imajo očitno še vedno precejšnje varnostne težave s svojimi modeli, saj sta hekerja v Houstonu (Teksas) v zadnjih šestih mesecih ukradla s pomočjo računalniške opreme več kot 30 avtomobilov znamke Jeep.

Policija v Houstonu je na podlagi posnetka varnostne kamere (glej spodaj) že od meseca aprila dalje sledila dvema zmikavtoma, da bi ju lahko zasačila pri samem kriminalnem dejanju. Hekerja sta se namreč s pomočjo prenosnih računalnikov povezala z večopravilnimi enotami v avtomobilih ter jih povsem brez težav odpeljala. Teksaška policija sicer obravnava več kot 100 primerov pogrešanih Jeepovih in Chryslerjevih vozil, ki naj bi bili ukradeni na enak način, pri čemer naj bi jim našli nove lastnike preko meje v Mehiki.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Jeep.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen bo vgrajeval filter trdih delcev tudi v bencinske modele
Uprava Haldexa delničarjem priporočila sprejem prevzemne ponudbe podjetja ZF