Novice

Honda in Toyota najbolj zanesljivi

Zadnji izsledki Warranty Direct kažejo, da so najzanesljivejši japonski avtomobili. Nekaj presenečenj je tudi v najslabši deseterici. Nemška zanesljivost ni tako velika kot verjamejo mnogi, saj imajo med najmanj zanesljivimi motorji svoje tudi Audi, BMW in Volkswagen.

Warranty Direct je proučila podatke 50,000 zavarovalnih polic in ugotovila , da so se najbolj kvarili motorji MG Rover. Res pa je, da so vozila tega proizvajalca zaradi staranja voznega parka in nizkih vrednosti rabljenega vozila najbrž tudi med najslabše vzdrževanimi. Med še vedno aktivnimi proizvajalci se je najbolj kvaril Audi takoj za njim pa je razočaral tudi MINI. Na neslavni lestvici najbolj pokvarljivih sta se znašla med drugim še BMW in Volkswagen, ki sta bila sedmi oziroma deveti (glej spodnjo lestvico!).

Najzanesljivejši motorji so bili japonski (Honda in Toyota), Mercedes-Benz pa rešuje nemško čast na tretjem mestu lestvice zanesljivih…

Študija je razkrila tudi velikanske stroške, ki lahko doletijo nekatere lastnike ob določenih okvarah. Tako je, na primer, Warranty Direct za popravilo motrja na Range Roverju Vogue pred kratkim morala odšteti kar 12,998.46 £, za popravilo nekega Range Rover Sporta pa celo 14,853.60 £.

Direktor Warranty Direct Duncan McClure Fisher je o raziskavi povedal: »Okvare motorjev so največja nočna mora lastnikov avtomobilov, saj popravila le-teh lahko vodijo do astronomskih stroškov.Že res, da je okvar motorja morda manj kot okvar drugih sklopov, zato pa se stroški popravila skoraj vedno merijo v tisočih funtov, in to zlasti pri vozilih, ki jim je že potekla garancija.«

Vir: Toyota

Mnenja uporabnikov

13 komentarjev za "Honda in Toyota najbolj zanesljivi"


skalca
11 leta 15 dni nazaj

Članek govori predvsem o zanesljivosti MOTORJEV! 😉

slafari
11 leta 16 dni nazaj

Warranty Direct je proučila podatke 50,000 “zavarovalnih polic”. od kdaj pa so (redni ali izredni) servisi na zavarovalni polici. pa kot da ima vsak avto zavarovano še avtomobilsko asistenco. te primerjave niso vredne nič,oziroma za japonce so verjetno “svete” 🙂

jaz bi temu rekel še ena neuporabna statistika.

911Carrera
11 leta 16 dni nazaj

@carloabarth: zanimivo, ker sam namreč ne poznam nobenega lastnika Fiat ali Alfa, ki ne bi imel težav s svojim avtom – je pa res, da bo skoraj vsak izmed njih trdil, da avto lepo dela. In še to… avte uporabljam, zato jih menjam. Letno z avtom naredim cca. 60.000 km (par let nazaj še več). In samo Fiat je bil tisti, na katerem sem pred 80.000 km menjal zavorne diske, ker so bili zviti. Ja, vem, da sedaj zagovorniki italijanov mislite, da ne znam vozit, ampak z vsemi avti vozim enako in če so na ostalih avtih pri 180.000 km prvi diski, na Fiatu pa bi bili že tretji, potem je vendarle Fiat tisti, ki ne zna naredit avta. Italijan naredi lep avto, to pa je tudi vse. A ker se pogosto zgodi, da danes izvem, da moram jutri recimo v Düsseldorf, imam pač rad avto, katerega prižgem in peljem. To pa je (skoraj) vse ostalo, razen Italijan.

VikingShip
11 leta 16 dni nazaj

No glede zanesljivosti je pa tako. Pri Roverjih bilo tako, da te glih ni pustil na cesti, če si pravi čas popravil napako. Vedno je kak del odpovedoval dalj časa. Res pa je,da so za tiste čase imeli zelo veliko elektronike. Problem je bil pri nas in drugje, da so bili uradni servisi redki in dragi in zato so ljudje servisirali pri šušmarjih, ki so popravili na pol in popljuvali čisto dober avto zaradi svojega neznanja in pa tudi zato, ker je v udobju in še v marsičem bil pred svojimi tekmeci v tistem rangu.
Vsi avtomobili imajo svoje hibe sam pri nas velja, da se nekaterih znamk nikoli ne zaničuje.
Največ avtov ob cesti sem videl Nemških in Italijanskih pa, da ne bo kake zamere.
Tudi Mercedes S klase z Nemško registrsko je obstal na avtocesti, ko so šli z dopusta.
Imam že 9 let Roverje pa še nisem ostal na cesti, ker lepo skrbim zanj. Prvi je bil serija 400, nato 600 sedaj pa vozim 75 in je ne bi zamenjal za nobenega novega BMW 3 ali Audi4.
Tudi Japonci se pokvarijo.

Pioneer
11 leta 16 dni nazaj

Carrera ti si prvi, ki ima slabe izkušnje s fiatom. poznam ogroooomno ljudi, ki ga imajo. od puntov do crom, doblojev itd. in pravzaprav nihče še ni imel težav z njimi. v bistvu samo en kolega, ki je kupil grande punto kompletno totalko, da praktično nisi vedel kateri avto sploh je in ga potem sam popravljal. pa tudi on ima v bistvu samo težave z odpiranjem sprednjih stekel.
sicer pa od nikogar nisem slišal ene slabe stvari. skratka…redni servis, redni servis, redni servis in zanesljiv mehanik.
ko pridem enkrat do malo več denarja pa zamenjam za lexus/toyota.

 
Konceptno vozilo Twin’Z
Tretji Eko reli