Novice

Honda pripravlja teren za športno nabriti Civic Type-R

Honda je poskrbela za razburjenje še pred uradno predstavitvijo nove Honde Civic Type-R na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi, saj so prvič pokazali nekaj utrinkov svojega novega športnega dragulja.

Japonski proizvajalec še vedno noče razkriti, koliko kilovatov so iztisnili iz prisilno polnjenega dvolitrskega VTEC agregata, pravijo le, da bo imela nova nova generacija več kot 280 ‘konjskih moči’ in bo dosegla 270 km/h – največ v svojem segmentu športnih vozil.

Za doseganje tako visokih hitrosti poskrbi povsem unikaten aerodinamični paket, ki vključuje skoraj ravno dno, velik strešni usmerjevalec zraka, širok usmerjevalec zraka pod preurejenim sprednjim odbijačem in globoka stranska praga. Po zagotovilih Honde se spremembe kažejo v neverjetni stabilnosti pri visokih hitrostih in visokih stopnjah podtlaka.

Na treh fotografijah, ki so jih predstavili v javnosti, ni vidno celotno vozilo, vendar lahko kljub temu vidimo manjše spremembe v primerjavi s predstavljenim konceptom. Še največja razlika je vidna v zračniku ob meglenki, saj je le-ta manjši in predvsem manj futurističen. Drugačen je tudi dizajn 19-palčnih aluminijastih platišč, ki pa so navsezadnje še vedno v črni barvi z rdečimi detajli, pod njimi pa se skrivajo štiribatne Brembo zavore.

V skladu s karakterjem je športno obarvana tudi notranjost vozila. Predel z merilniki se pohvali z živo rdečo barvo, a je glavni poudarek na rdečem polju, ki se ustavi pri 7.000 vrtljajih na minuto, in R+ dodatnem stikalu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Honda pripravlja teren za športno nabriti Civic Type-R"


pskoda
9 leta 2 meseci nazaj

To sem hotel povedati v prvem postu http://youtu.be/XeGAmcLYGQ8

RedBaron
9 leta 2 meseci nazaj

Se strinjam…. Pomembno je kako se avto obnese na cesti, pri “normalni” vožnji, da kljub dobrim voznim lastnostim še vedno premore dovolj udobja….

Ampak okusi so različni…. zato vsakemu svoje.

Matey_
9 leta 2 meseci nazaj

A sem jaz edini, ki mi dol visi za čas na Nurburgringu ? Na cesti nikol ne vozim kot na Nordschleife in nikol ne lovim zadnjih stotink. Proizvajalci so čist preveč obsedeni z časi na progi. Meni je važno da je avto zabaven za vozit in zanimiv pri normalnih hitrostih. Meni je čist super, da Honda zgleda odštekano in da ma velike spoilerje.
Če je avto odštekan in zabaven na navadni cesti in pri ”normalnih” hitrostih pol je zame 10x boljši od avta, ki se hvali z časom na Nurburgringu.

LP
Matej

3furious
9 leta 2 meseci nazaj

Nurburgring ima ravnino dolgo prek 2km, niso samo ovinki. Trenutni rekorder na sprednji pogon Megane Trophy-R 275 doseže že na sredini ravnine hitrost 240km/h, na koncu pa malenkost čez 250km/h. Megane ima tovarniško končno hitrost 258km/h, tako da zna Type-R priti bližje končni hitrosti kot si misliš.

Daedalus
9 leta 2 meseci nazaj

Honda je pred 15 leti prekašala večino konkurence kar se tiče podvozja. Kako je zdaj nevem, ampak dvomim, da bo slabše od konkurence – podvozja le niso taka znanost kot si nekdo misli in Type R-i so imeli do nedavnega double wishbone izpeljanko zadnjega vzmetenja, kar je definitivno na nivoju konkurence (razen Forda in njihovega patenta). Nenazadnje v hatchback kategoriji dosti prostora za neke “akrobacije” tako ali tako ni (omejen prostor zaradi prtljažnika).

Glede piste je potem v tem razredu bolj pomembna teža, pnevmatike, diferenciali, elektronika, menjalnik in agregat. Torej oprijem in prenos moči ter moč/navor in prestavna razmerja ter hitrost prestavljanja (DSG ali navaden ročni). Tu se delajo večje razlike kot v podvozju samem.

To, da se s končno hvalijo pa je pomoje zgolj “teaser”.

 
Brutalen električni avtomobil na morsko vodo
Pripravlja Mazda ob svoji stoletnici presenečenje?