Novice

Hyundai z interaktivnimi digitalnimi navodili za uporabo

Hyundai želi postati prvi proizvajalec vozil, ki bo zavrgel tiskana navodila za uporabo in jih nadomestil z 2D/3D digitalnimi navodili za pametne telefone ter tablice.

Hyundai ”Virtual Guide” prinaša moderen način branja navodil za uporabo. Dandanes imajo že skoraj vsi uporabniki neomejen dostop do interneta, zato jim bo korejski proizvajalec vozil omogočil, da pregledujejo servisne intervale, vzdrževanje in značilnosti vozila kar preko pametne naprave. Železo je treba kovati, dokler je vroče, zato bo aplikacija že proti koncu leta na voljo v trgovinah Apple Store in Google Play. Prvi se bodo veselili lastniki Sonate, saj je zaenkrat to tudi edini podprti model v aplikaciji.

S pomočjo ankete so pri znamki ugotovili, kaj želijo uporabniki – rezultat je 82 videov, šest 3-D prekrivajočih fotografij in preko 50 informativnih vodičev. Virtualni vodnik je namenjen izobraževanju kupcev pri uporabi funkcionalnosti vozila. “Modernizirali smo idejo navodil za uporabo, saj želimo najvišjo možno kvaliteto uporabniške izkušnje za rastočo populacijo tehnično izobraženih kupcev,” je dejal Frank Ferrara iz oddelka za zadovoljstvo kupcev pri Hyundai ZDA.

Aplikacija je izredno napredna, saj uporablja dvo- in tridimenzionalno tehnologijo, uporabnik pa preprosto usmeri tablico v predel, za katerega potrebuje informacijo. Nemudoma se bodo na ekranu izpisali podatki o tem delu ali postopki za odpravo morebitne težave. Sistem je zmožen prepoznati vsak element, od zračnega filtra do tempomata, povezave s telefonom, ure in ostalih komponent v vozilu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Jalopnik. Foto in video: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bo Ford pripravil še bolj divjo različico Focusa RS?
Policija zaustavila avtonomno vozilo zaradi … prepočasne vožnje