Novice

Hyundai s konceptom Le Fil Rouge združuje preteklost, sedanjost in prihodnost

Medtem ko so električno Kono za Ženevo napovedali že pred časom, so nas Korejci lepo presenetili z oblikovalsko študijo Le Fil Rouge.

Hyundai s študijo napoveduje oblikovni jezik, ki naj bi bil skupen vsem njihovim bodočim modelom, od limuzin do terencev. Zanj pravijo, da je čustveno športen, glavni cilj – iz estetičnega zornega kota – pa je združiti čustveno vrednost s poželenjem ob hkratni harmoniji sorazmerij, arhitekture, sloga in tehnike.

Vodja oblikovanja, Luc Donckerwolke, pravi, da je Le Fil Rouge sodobna reinterpretacija Hyundaijevega DNK-ja, katerega začetki segajo v leto 1974, ko so predstavili svojo prvo študijo Coupe Concept.

Zdaj želijo z Le Fil Rouge to zgodbo ponesti v prihodnost. Zanj pravijo, da je oblikovan s tako imenovanim zlatim razmerjem v mislih, pri čemer imajo v mislih razmerje med dolžino (z dolgim medosjem ter velikimi kolesi) in višino avta. RazmerjeOddaljenost armaturne plošče do koles naj bi zagotavljala udoben položaj za volanskim obročem, visoko postavljena bočna linija pa naj bi zaokroževala celotno podobo »štirivratnega kupeja«.

V kabini je videti nadaljevanje samosvoje oblike iz zunanjosti. Voznikova in sovoznikova okolica sta zasnovani glede na različne potrebe enega in drugega. Voznikov prostor je zaznamovan z ergonomijo in dosegljivostjo vseh pomembnih elementov avta, sovoznikova stran pa zagotavlja udobje in občutek prostornosti.

Če pogledamo kako zapeljivo, napredno in na pogled luksuzno oblikovno študijo so pripravili pri Hyundaiju, je logično vprašanje, kaj nam bodo v prihodnjim mesecih pripravili šele pod okriljem njihove višje cenovne znamke Genesis.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai, Urška Radolović.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Toyotin Auris brez dizelskih motorjev in z dvema hibridnima sklopoma
Danes in pojutrišnjem