Novice

Italijanska policija s Huracánom

Italijanski policisti morajo biti vedno v stilu. Kadar gre za elegantne uniforme, modna sončna očala ali pa za Lamborghinijevo patruljno vozilo.

Italijanski proizvajalec super športnih avtomobilov Lamborghini je italijanski policiji podaril njihov najnovejši model Huracán LP 610-4. Z njim zamenjujejo dva policijska Gallarda, ki sta bila v uporabi že od leta 2004 (oziroma 2005).

610-konjski bolid, v katerem se vrti 5,2-litrski desetvaljnik, je italijanski policiji na slovesnosti v Rimu predal Stephan Winkelmann, izvršni direktor Automobili Lamborghini. Policijski Huracán, ki je opremljen tudi s signalnimi lučmi na strehi, pospešuje od 0 do 100 km/h v zgolj 3,2 sekundah, kar je pol sekunde manj kot pri Gallardu, ter doseže 325 km/h končne hitrosti.

Z omenjenim vozilom pa se italijanska policija še vedno ne more primerjati s svojimi kolegi v Dubaju, kjer možje postave strašijo nepridiprave z Bugatti Veyronom, Ferrarijem FF, Mercedes-Benzom SLS AMG, Lamborghini Aventadorjem ter Aston Martinom One-77.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de. Foto: Polizia di Stato.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V sončnem dnevu na avtoslalomu vrteli volan
Mazda MX-5 bo tekmovala na znamenitih 24 ur Nürburgringa