Novice

Izzivalno oblečene lepotice niso več zaželene na Kitajskem

Avtomobilskih salonov si skorajda ne predstavljamo brez mičnih hostes, ki v izzivalnih oblačilih pozirajo poleg bleščeče pločevine. A zna se zgoditi, da jih bodo na salonih na Kitajskem kmalu pogrešali.

Pred tremi leti je kitajski urad za etične zadeve ostro okrcal prireditelja avtomobilskega salona v Pekingu zaradi pomankljivo oblečenih manekenk, ki so se pojavljale poleg razstavljenih avtomobilov. Še posebej sta jim šli v nos Gan Lulu in Li Yingzhi na Jeepovem razstavnem prostoru. Podobna zgodba se je ponovila isto leto na salonu v Chenduju, kjer so dokaj pomanjkljivo oblečene manekenke, ki so pozirale poleg Toyote Camri in Kie Sorento, vzbudile bistveno več pozornosti, kot sama avtomobila – kar je nekako kar razumljivo. Kitajski urad je pri omenjenih »ekscesih« še omenil, da gre za »negativen družbeni vpliv«.

Na letošnjem salonu v Šanghaju, ki je na urniku med 22. in 29. aprilom, se kaj podobnega menda ne bo več ponovilo. Pri Bloombergu namreč poročajo, da so organizatorji salona javno naznanili, da bodo glavni fokus obiskovalcev obdržali na samih avtomobilih in tehnologiji, ter omenili, da ne izključujejo popolne prepovedi prisotnosti  lepotic. Na največjem avtomobilskem salonu v državi si pač ne morejo privoščiti, da ga ne bi pokrivala državna televizijska mreža, kot se je to pred nedavnim zgodilo na enem od manjših salonov.

Avtomobilizem.com (Vir: autoblog.com. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Izzivalno oblečene lepotice niso več zaželene na Kitajskem"


toMmy
9 leta 3 meseci nazaj

Probaj ti uspešno izvajat demografsko politiko, ko se nekaj 10 milijonov prebivalcev “napali” ob pogledu na brhke hostese! 😛

a_sist
9 leta 3 meseci nazaj

Bolj zavrti so, ja.

gasolinedream
9 leta 3 meseci nazaj

Haha, kitajci imajo višje moralne norme kot evropejci 😀

 
Je Volkswagen že prehitel Toyoto?
Top Gear v Lego svetu