Novice

Jaguar Land Rover bo proizvajal v graški Magni Steyr

Angleški proizvajalec prestižnejših avtomobilov Jaguar Land Rover (JLR) ima za bližnjo prihodnost velike načrte. Svoje proizvodne kapacitete sedaj širi tudi v našo neposredno soseščino in sicer h graški Magni Steyr.

Ker pri JLR zaradi povečanega povpraševanja po njihovih modelih ter predvidenega prihoda nekaterih novih modelov že sedaj presegajo proizvodne kapacitete v tovarnah v Castle Bromwichu, Halewoodu und Solihullu, so poiskali novega partnerja izven Velike Britanije. S tem namenom so podpisali pogodbo s podjetjem Magna Steyr, kjer bodo v celoti proizvajali enega izmed njihovih modelov – katerega, zaenkrat še ni znano, verjetno pa bo šlo za brezstrešno različico modela RR Evoque ali pa za enega od prihajajočih verzij modelov Evoque ter Discovery Sport. Novi Jaguarjevi modeli, ki slonijo na novi platformi (XE, F-Pace), pa bodo verjetno proizvedeni doma.

Sicer so v Magni Steyr že sedaj sodelovali z nekaterimi proizvajalci, z njihovih trakov pa so prihajali modeli kot npr. BMW X3, Mercedes-Benz G, Mini Countryman, Jeep Grand Cherokee in Commander, Chrysler 300C.

Pri JLR so pred nedavnim že postavili prvo tovarno na Kitajskem, gradijo jo tudi v Braziliji, v načrtu pa imajo še proizvodnjo v Severni Ameriki in sicer tako v ZDA, kot tudi v Mehiki.

Avtomobilizem.com (Vir: autoblog.com, motor-talk.de. Foto: JLR)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Miss OdBiach Tunning Show 2015
V gorenjski savni najboljši Aleks Humar