Novice

Je Volkswagen C Coupe GTE znanilec novega Phaetona?

Volkswagen je objavil prve detajlne fotografije novega štirivratnega koncepta C Coupe GTE, ki je primarno namenjen kitajskemu tržišču in bi lahko naznanjal drugo generacijo luksuznega Phaetona.

Koncept v dolžino meri več kot pet metrov, tako kot današnje prestižne limuzine, prav zato bi lahko sklepali, da Volkswagen C Coupe GTE ponuja prvi vpogled v naslednjo generacijo modela Phaeton. Obenem so pri nemškemu proizvajalcu vozil zapisali, da študija predstavlja nov dizajn za prihodnost prestižnih limuzin pri Volkswagnu.

Oblikovno ima C Coupe GTE dolg in eleganten pokrov motorja, dolga in nizko nameščena stekla in prepoznavno  horizontalno bočno linijo. Celoten zunanji videz v smiselno celoto zaključijo aluminijasta platišča, atraktivna maska vozila z LED žarometi in dvojna zaključka izpušne cevi na obeh straneh odbijača.

Koncept poganja štirivaljni prisilno polnjeni bencinski agregat TSI, ki ga dopolnjuje v 8-stopenjski samodejni menjalnik vgrajen električni motor in litij-ionska baterija, nameščena v zadku vozila. Skupna moč priključnega hibrida znaša 180 kilovatov, od tega prispeva bencinski agregat 155 kilovatov in električni motor 91 kilovatov. S pomočjo 500 njutnmetrov navora pospeši C Coupe GTE od 0-100 km/h v 8,6 sekundah in doseže končno hitrost 232 km/h.

V izključno električnem načinu lahko prevozi do 50 kilometrov in doseže najvišjo hitrost 130 km/h. Ob 55 g/km emisij CO2 koncept porabi 2,3 litra goriva na sto kilometrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Športno nabriti Peugeot 308 R Hybrid
Qorosova študija hibridnega SUV