Novice

Kemijski tajkun želi obuditi Land Roverjevega Defenderja

Jim Ratcliffe je v pogovorih s skupino Jaguar Land Rover o oživitvi proizvodnje legendarnega modela Defender.

Januarja letos je iz obrata Solihull po 68 letih proizvodnje zapeljal zadnji primerek legendarnega Defenderja. Zaradi vse strožjih emisijskih in varnostnih zahtev je v takšni obliki zaključil svojo pot in številni ljubitelji klenega terenca so le nemočno gledali odhod enega najbolj prepoznavnih britanskih avtomobilov.

Jim Ratcliffe je trenutno težak preko 3 milijarde funtov in si lasti enega izmed zadnjih izdelanih primerkov, zato ni presenečenje, da si želi znova zagnati proizvodnjo z nakupom intelektualnih pravic ali pa z nakupom delov proizvodnje linije. Eden najbogatejših Britancev, ki je leta 1998 ustvaril podjetje Ineos, zadnjih govoric ne želi komentirati.

Land Rover bo slej kot prej moral izdelati njegovega naslednika, a je bilo uradno lansiranje premaknjeno vsaj do leta 2019. Vprašljiv je tudi videz modernega Defenderja, ki naj bi po besedah glavnega oblikovalca Gerryja McGoverna povzemal vizijo moderne preprostosti – karkoli naj bi to pomenilo. Novi Defender bo prišel v dveh karoserijskih oblikah in dveh medosnih razdaljah, podprt bo z neodvisnim vzmetenjem, vzdolžno postavljenim agregatom in povsem novim štirikolesnim pogonom.

Opomba uredništva, 14.7.2016 – Pri skupini Jaguar Land Rover so kategorično zanikali vse govorice. ”Ni načina, da bi se to zgodilo. Nikomur ne bomo dovolili izdelovati našega Defenderja.” je dejal tiskovni predstavnik podjetja.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Manjše zanimanje za subvencije pri nakupu električnih vozil
Mazda in Isuzu skupaj v razvoj novega poltovornjaka