Novice

Kia EV3 bo razkrita še ta mesec

Pri korejskem prizvajalcu so pred pol leta s konceptoma EV3 in EV4 napovedali dva cenovno dosegljiva električna modela, ki naj bi s ceno okoli 35 tisoč evrov k nam zapeljala že letos. Očitno so zavezo vzeli resno, že ta mesec bo razkrit manjši električni križanec v serijski različici.

Zvest konceptu

Po treh fotografijah detajlov, ki so jih pri Kii posredovali javnosti v okviru napovedi, je jasno, da bo EV3 v proizvodni obliki zvesto sledil podobi koncepta. No, vsaj kar se tiče zunanjosti, saj je bila konceptna notranjost oblikovana precej futuristično. Za potrditev ne bo treba čakati predolgo, novi EV3 bo v celoti razkrit že 23. maja.

Kia EV3
Spodnja slika prikazuje koncept EV3 iz lanskega oktobra, zgoraj pa so tri sveže fotografije detajlov iz napovedi razkritja serijskega modela.

Mali EV9

Znamka je prihajajočega električnega križanca, ki se po velikosti uvršča pod EV5, označila kot miniaturni EV9. Povezanost bi bilo težko zanikati, je pa novinec le videti precej manj zastrašujoče. Hkrati pa je povsem jasno, da so morali biti razvojniki na račun kompaktnih zunanjih dimenzij veliko bolj spretni pri izkoriščanju vsakega milimetra notranjosti.

Ev3 je, enako kot vsi sodobni električni modeli koncerna Hyundai-Kia, zasnovan na namenski arhitekturi E-GMP. Kljub temu, da tehnične podrobnosti še niso znane, so mu s stroškovnega vidika verjetno namenili 400-voltno zasnovo.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Evropska komisija ponovno žuga kitajskim proizvajalcem
ACEA: več polnilnih mest, višji delež prodaje električnih vozil