Novice

Kia je velika zmagovalka študije J.D. Power

Prvič po 27 letih, odkar pri J.D. Power opravljajo študijo o začetni zanesljivosti vozil, je zmagala ne-premijska znamka. Na prvo mesto se je zavihtela korejska Kia, pri kateri so zaznali 83 napak na sto vozil. Na drugem mestu se je znašel lanski zmagovalec, nemški Porsche.

Pri ameriškem J.D. Power vsako leto opravijo raziskavo na vzorcu približno 80.000 lastnikov vozil, ki javljajo svoje ugotovitve 90 dni po nakupu novega vozila. Celotna študija zajema 233 vprašanj v osmih različnih sklopih (zunanjost, notranjost, motor in menjalnik, …), pri čemer so ugotovili, da je bilo v letošnjem letu pri 100 vozilih v povprečju 105 napak, kar je za 5 manj kot lani.

V letošnjem letu je postala velika zmagovalka Kia (83 napak), ki je prehitela Porsche (84 napak) ter domači Hyundai (92). Japonska Toyota je pristala na četrtem mestu (93), največji skok pa je uspel Chryslerju in Jeepu, ki sta imela v primerjavi z lanskim letom 28 napak manj.

Renee Stephens iz J.D. Power je ob tem dodal, da je moč opaziti precejšen dvig kvalitete pri vseh proizvajalcih, prav vsi pa dosegajo najboljše rezultate do sedaj. Omenjen dvig kvalitete je hkrati posledica truda proizvajalcev, ki želijo pridobiti čim več povratnih informacij s strani kupcev, z željo izboljšanja svojih produktov.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: J.D. Power, avtomobilizem.com)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Kia je velika zmagovalka študije J.D. Power"


ban
7 leta 10 meseci nazaj

Napake po 90 dneh? A se hecate?

Polo78
7 leta 10 meseci nazaj

Ugotavljanje napak 90 dni po nakupu vozila ni in more biti pokazatelj zanesljivosti, o kateri lahko govorimo šele na daljši rok po več kot 100.000 prevoženih km. To je zopet ena tistih iz riti potegnjenih raziskav z velikim pridihom PR. In to govorim kot nekdo, pri katerem so korejska vozila visoko na lestvici.

7 leta 10 meseci nazaj

Gre za študijo o začetni kakovosti avtomobilov, ki jo J.P.Power izvaja že 30 let. V industriji je priznana kot pokazatelj kvalitete izdelave novih vozil, merjene v prvih 90 dneh po začetku uporabe, kar se je po njihovih izkušnjah izkazalo tudi kot dober napovednik dolgoročne zanesljivosti. Več na http://www.jdpower.com/resource/us-initial-quality-study-iqs

Andraz3d
7 leta 9 meseci nazaj

gre za studijo tega, kolikokrat ljudje v 90 dneh oddajo pritozbo. natancnejsi pregled pove, da je teh najvec okoli upravljanja radijev, menjalnikov, navigacij, avtomobilskih racunalnikov… torej ne ravno pokazatelj kvalitete, temvec nagrada tistim, ki so z novostmi konzervativni.

7 leta 9 meseci nazaj

Če nam je to všeč ali ne, so dandanes tudi to elementi, ki so del končne izkušnje uporabnika 😉 Nenazadnje bi lahko tudi rekli, da gre pri rezultatih za usklajenost pričakovanj kupcev z izdelki, ki so jih kupili …

 
Porsche Panamera, najhitrejša prestižna limuzina na svetu, predčasno razkrita
Bentley s 53 milijonov megapikslov veliko fotografijo premika tudi meje v oglaševanju