Novice

Kia napoveduje novo generacijo Optime

Na avtomobilskem salonu v Ženevi bo Kia predstavila koncept, ki napoveduje novo generacijo Optime.

Korejski proizvajalec vozil je potrdil, da bo novo vozilo segmenta D že enajsti model, ki so ga ustvarili v evropskem oblikovalskem studiu v Frankfurtu. Ponujal bo samozavestne in močne linije, katere bo v smiselno celoto zaključil tradicionalen ‘tigrov nos’, ki krasi vse novodobne Kie.

Kot pravijo pri Kii je koncept nastal kot prostoren in vsestranski dodatek aktivnemu življenjskemu slogu. Primarno je namenjen vsem tistim, ki cenijo slog in jim vozilo predstavlja poživljajoč dodatek v življenju.

Po zadnjih namigovanjih bo novi koncept napovedal prihod četrte generacije Optime, ki je v aktualni obliki na trgu že precej časa. Največja tekmeca, Volkswagen Passat in Ford Mondeo, sta z vstopom v nov življenjski cikel postavila še bolj trde temelje, ki jih bo morala Optima zamajati.

Nova Optima bo na ceste zapeljala proti koncu letošnjega leta, motorno paleto pa bo poleg dizelskega agregata sestavljala tudi dizelsko-električna hibridna kombinacija. Kia je dizelsko električno konceptno Optimo T-Hybrid javnosti prvič pokazala na lanskoletnem avtomobilskem salonu v Parizu.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ultimativni športni paket za Leona Cupro
Prihaja sedemsedežni BMW serije 2 Gran Tourer