Novice

Kia pripravlja rivala Ford Fiesti ST

Pri najstarejšem avtomobilskem proizvajalcu na korejskem polotoku širijo svojo ponudbo športnih modelov, ki jih označujejo z imenom GT. Tako naj bi čez nekaj časa luč sveta ugledala tudi malce bolj popoprana verzija modela Rio.

Po športnejših verzijah modelov Procee’d GT ter Optima GT naj bi pri Kii pripravljali tudi Rio GT, ki bi lahko s svojimi zmogljivostmi skakal v zelje Ford Fiesti ST. Nov model nastaja pod budnim očesom nekdanjega glavnega inženirja pri nemškem BM (divizija M), Alberta Biermanna, ki pravi, da bo novinec ključen pri dvigovanju ugleda Kiine linije GT.

Tehnične lastnosti Ria GT, ki naj bi se pojavil na cestah leta 2018, še niso znane, verjetno pa se bo pod motornim pokrovom vrtel 1,6-litrski turbobencinski agregat z več kot 180 »konji«. Rio GT bo sicer slonel na povsem novi koncernski platformi, ki jo bodo uporabili pri naslednji generaciji njihovega avtomobila segmenta B in v katerem bo moč najti povsem nov litrski trivaljnik precej varčnih manir.

Pri Kii hkrati pripravljajo tudi novi športni kupe, ki naj bi se oblikovno naslanjal na koncepta GT Coupe in Stinger, predstavili pa naj bi ga na letošnjem pariškem avtomobilskem salonu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Kia pripravlja rivala Ford Fiesti ST"


pskoda
8 leta 3 meseci nazaj

Haha huda fora

MORDOR
8 leta 3 meseci nazaj

Če bodo hoteli konkurirati Fordu pri športnih vozilih se bodo morali pa res potruditi.

 
Jaguarjeva mačka F-Type bo dobila še več moči
Škoda napoveduje nov športni terenec Kodiak