Novice

Kia Venga na supertestu Auto Bilda

Ena najbolj uglednih avtomobilističnih revij na svetu, nemški Auto Bild je Kiinega enoprostorca Vengo po končanem super testu in prevoženih 100.000 kilometrih označil kot “sanje vsakega kupca”.

Po dveletni preizkušnji Venge z 1,4-litrskim bencinskim CVVT motorjem in EcoDynamics različico (start/stop sistem), so pri Auto Bildu še posebej izpostavili prostorno in uporabniku prijazno kabino, visok položaj sedenja, lahkotno vstopanje in izstopanje, zelo uporabno drsno zadnjo klop in tiho delovanje motorja med mestno vožnjo.

Med testom Vengin motor ni zahteval nobenih dolivanj olja med servisnimi intervali, menjalnik je bil popolnoma zanesljiv in vozilo je po dveh letih še vedno uporabljalo prvotne zavorne ploščice in diske.

Razstavljanje Kia Venge in njenih številnih delov s pomočjo strokovnjakov Dekre je razkrilo zgolj eno majhno okvaro – napočeno prednjo meglenko, katere zamenjava stane manj kot €60.

Med vsemi 97 vozili, ki so jih pri Auto Bildu preizkušali od leta 2000 na 100.000-kilometrskem testu, je Kia Venga na “večni lestvici” zasedla drugo mesto, kar jo uvršča med najbolj zanesljive in zadovoljujoče modele na trgu.

V zaključku 6-stranskega članka so pri Auto Bildu o Vengi zapisali: “Brezhibna Kia Venga dela in dela, popolnoma zanesljivo in brez pritoževanja. Praktična Kia dosega sanjski rezultat in njen preprost pristop do najsodobnejših tehnologij jo postavi za vzor vsem – česar ni noter, se pač ne more pokvariti.”

Vir: KMAG

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Model intercharge omogoča polnjenje električnih vozil po vsej Evropi
Dvoboj: Peugeot 208 1.2 VTi 82 in 208 1.6 e-HDi 92