Novice

Koenigsegg ne počiva

Prah okrog švedskega Koenigsegga se po revolucionarnem razkritju Regere v Ženevi še kar ne poleže. Po novicah, da naj bi v naslednjih petih letih razvil svoj prvi štirivratni model, so v javnost prišle tudi ideje za motor, ki za svoje delovanje ne potrebuje odmičnih gredi. Za popestritev dogajanja po zaključku salona pa so razkrili še nekaj zanimivih dejstev o nakupu njihovega vozila.

Koenigsegg naj bi v naslednjih nekaj letih predstavil nov motor brez odmičnih gredi. Ekipa osmih inženirjev naj bi omenjeni projekt razvijala že nekaj let, idejni vodja in lastnik švedskega proizvajalca vozil, Christian von Koenigsegg, pa se z idejo poigrava že štirinajst let. Na avtomobilskem salonu v Ženevi je dejal: ”Če pogledate motor kot klavir in ventile kot tipke, potem z odmično gredjo igrate klavir s pomočjo metlinega ročaja. Razlog, da imamo štiri ventile na valj namesto dveh, je, da lahko lepše dihajo pri višjih obratih za več moči, kar pa nasprotuje vašim prizadevanjem pri manjših vrtljajih, kjer dobite manj hitrosti zaradi večjih odprtin in turbulence ter slabšo distribucijo.”

Andreas Petre in Tariq Ali, vodji prodajnega programa pri Koenigseggu sta izdala nekaj skrivnosti pri naročilu švedskega superšportnika. Kupec mora na svojega jeklenega športnika čakati 18 mesecev, do določenega roka pa se lahko odloči za spremembo barvne kombinacije zunanjosti. Na dan, ko zamenjava ni več mogoča, dobi kupec elektronsko sporočilo o poteku časa za  spremembo barve. V kolikor se kupec kljub temu odloči za spremembo barve po izteku roka, mora za vozilo doplačati 60.000 evrov, čakalna doba pa se podaljša za kar tri mesece.

Dvojec je obenem razkril, da so prodali nekaj enot najnovejšega modela Regera zgolj s klicem potencialnim strankam. Petične bogataše niso zanimale specifikacije in najnovejše tehnologije vgrajene v vozilo, avtomobila niso videli niti preko fotografij, za nakup so se enostavno odločili izključno zaradi dejstva, da gre za povsem nov model. Pri Koenigseggu so močno omejili število izdelanih vozil, zato bo po cestah zapeljalo le 80 primerkov modela Regera in le 25 primerkov modela Agera RS.

Avtomobilizem.com (Vir. WorldCarFans, Motorauthority. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Karlov brat
Odprt prvi slovenski BMW i salon