Novice

Lancia bo upokojila Delto, sledi Voyager

O krčenju znamke smo že pisali v velikem petletnem načrtu Sergia Marchionneja, vendar so pri italijanskemu proizvajalcu vozil Lancia pohiteli z ukinjanjem svojih modelov.

V naslednjih dveh letih bo po napovedih FCA ( Fiat Chrysler Automobiles) Lancia svoj edini model prodajala le na domačih tleh. Sergio Marchionne se je za ta drzen korak odločil predvsem na podlagi mnjenja, da Lancia ni zanimiva na ostalih trgih. Vso pozornost bodo namesto tega namenili Alfi Romeo, Maseratiju in Jeepu, ki imajo večji globalni potencial.

Prodaja vozil te znamke je samo v lanskem letu upadla za dvajset odstotkov, kljub temu, da so pod njenim okriljem začeli tržiti tudi vozila Chrysler. Zaradi slabih prodajnih rezultatov bodo že letos ukinili proizvodnjo Delte, v letu 2015 pa bodo prenehali z izdelovanjem Voyagerja. Edini preostali model bo torej Ypsilon, ki bo naslednje leto doživel prenovo.

Lancia je lansko leto skupaj s Chryslerjem prodala 75.000 vozil, kar je bila velika zaušnica Marchionneju, ki je leta 2010 obljubljal 300.000 prodanih vozil do leta 2014. Po zadnjih razočaranjih se je načrt spremenil in ustrezno zmanjšal na 80.000 prodanih vozil do leta 2018. Ob taktiziranju izvršnega direktorja FCA se poraja vprašanje, zakaj preprosto ne ukine celotne znamke. Analitiki so prepričani, da si s tem kupuje čas in čaka, kako se bo razvila nova strategija pri znamki Alfa Romeo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Lancia)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Lancia bo upokojila Delto, sledi Voyager"


Patrik_A3
9 leta 10 meseci nazaj

se ne čudim, delta je že rahlo zastarel pa v 3/4 primerih je ljudem neokusnega dizajna, za voyagera pa želijo imet 45 000€, halo. se ne čudim ničemur

 
Volvo XC90: uradno razkrita notranjost
Praktikanti koncerna Volkswagen so razvili edinstven Golf GTI