Novice

Le trije taki v Evropi: Mini pri nas odpira nov salon

Mini je imel nekaj zadnjih let svoj prodajni salon v nakupovalnem središču BTC, a se zdaj ta britanska znamka seli na novo lokacijo. Prodajni salon legendarne znamke je zdaj del ponudbe Wallis Motor Ljubljana. Gre za enega izmed treh prodajnih salonov Mini, ki so urejeni po aktualnih smernicah znamke in edini takšen prodajni salon v južnem delu Evrope.

Tako kot Mini ni več nekdanji Mini, tudi nov prodajni salon ni mini. V njem imajo poleg razstavnega prostora še sprejemnico, kjer si kupci lahko, v udobju naslonjača, interaktivno ogledajo svoj bodoči model, dodatno opremo in notranjost. “Znamka Mini odpira novo poglavje v svoji zgodovini in na to se pripravljamo tudi pri Wallis Motor Ljubljana. Vse znamke BMW Group, ki jih ponujamo v Sloveniji, so sedaj zbrane pod eno streho, strankam pa nudimo holistično izkušnjo skozi celotno življenjsko dobo njihovega vozila, vse od nakupa, dodatne opreme in servisiranja na eni lokaciji,” je povedal Blaž Urbanija, izvršni direktor Wallis Motor Ljubljana.

Priprave na novo generacijio Cooperja in Countrymana

Danes je Mini premijskih proizvajalec vozil in del skupine BMW Groupe. Toda pred šestdesetimi leti je bil Mini odgovor na potrebe po manjši porabi goriva. Inženirji pod vodstvom Aleca Issigonisa so morali razviti majhen avtomobil, kjer bo dovolj prostora za štiri potnike, z dobrimi voznimi lastnostmi in majhno porabo goriva. Leta 1959 je stekla proizvodnja in v prihodnjih nekaj letih je Mini postal eden najbolj prepoznavnih avtomobilov. Čeprav so ga “posvojila” številna slavna imena, je Mini najbolj zaslovel v seriji Mr. Bean. Njegova priljubljenost se je z leti le še povečevala in Mini je postal ikona.

Avtomobilizem.com (Foto: Mini.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Range Rover Sport združuje zmogljivost, dinamiko in prestiž
Pregrešno drag? Očitno ne, Golf R333 razprodan v 8 minutah.