Novice

Legendarni Defender še živi

Čeprav je angleška znamka terenskih vozil iz Sollihula že pred dvema letoma ustavila proizvodnjo svojega najbolj legendarnega modela Defender, pred vrati pa čaka že njegov naslednik, ga v enaki obliki ponovno vračajo na trg. Ob njegovi 70-letnici bodo namreč kupcem ponudili omejeno serijo 150 vozil, ki bodo obenem najmočnejša različica v zgodovini.

Ob jubilejni obletnici so se pri angleškem Land Roverju odločili, da ponovno obudijo model Defender, ki je sicer zaradi vse strožjih okoljevarstvenih in varnostnih standardov odšel že 29. januarja 2016 v zaslužen pokoj. Posebna omejena serija 150 vozil Defender Works V8 se bo ponašala z – kot že ime pove – osemvaljnim 5-litrskim bencinskim agregatom, ki proizvede kar 405 »konjev« največje moči ter se ponaša s 515 Nm najvišje navorske vrednosti. Tako motoriziran Defender, pri katerem bo za prenos moči skrbela 8-stopenjska menjalna avtomatika proizvajalca ZF, bo pospešil od 0 do 100 km/h v dobrih 5 sekundah in pol ter dosegel okrog 170 km/h najvišje hitrosti, ki bo seveda elektronsko omejena.

Kupcem bo na voljo 8 različnih karoserijskih barv, pri čemer bo streha obarvana kontrastno, serijsko pa bo obut v pnevmatike dimenzij 265/65 R18. V notranjosti bodo novopečeni lastniki deležni usnjenega oblazinjenja ter športnejših sedežev, ki so jih izdelali pri Recaru.

Posebna serija Defenderja, ki bo na voljo v dveh različno velikih verzijah (90 in 110), bo na domačem trgu stala vsaj 150.000 angleških funtov.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Slabši december, sicer prodajno uspešnejše leto 2017
Prva skica prenovljene Škode Fabie