Novice

Lepotna operacija za Suzuki SX-4 S-Cross

Po zgolj treh letih od predstavitve Suzukijevega križanca S-Cross, so se pri desetem največjem avtomobilskem proizvajalcu odločili, da je čas za kozmetično prenovo.

Suzuki bo prenovljeni S-Cross verjetno pokazal že na avtomobilskem salonu v Švici, a sta že sedaj v javnost (nehote) pricurljali prvi sliki, ki sta nastali pred dnevi med trgovsko predstavitvijo v Franciji. Po prvi sliki sodeč gre za precej detajlno prenovo zunanjosti, pri čemer je najbolj opazna redizajnirana sprednja maska z vertikalnimi prečkami, novo oblikovana sprednja žarometa s spremenjeno grafiko dnevnih žarometov LED ter rahlo spremenjen sprednji odbijač. V notranjosti je moč opaziti zgolj rahle spremembe pri interierju ter grafiki informacijskega zaslona.

Pod motornim pokrovom bodo obdržali dosedanji Fiatov 1.6-litrski turbodizel DDiS, medtem ko bodo na bencinski strani (končno) zamenjali navorsko nič kaj prepričljiv 1.6-litrski atmosferski agregat z novim 1.4-litrskim Boosterjetom lastne proizvodnje (140 KM), ki se sicer že vrti v modelu Vitara. Pri osnovni različici naj bi bil na voljo tudi novi 1.0-litrski turbobencinski agregat, ki bo sparjen s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom.

Na predstavitvi v Franciji so sicer poročali tudi, da bo kozmetično prenovljeni S-Cross za par milimetrov bolj odmaknjen od tal, kot do sedaj (165 mm).

Prenovljeni S-Cross bo med kupci meseca junija.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Worldcarfans.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota bo izdelovala kompaktni terenec C-HR v Turčiji
Podaljšana različica SsangYonga Tivoli