Novice

Lešnikova modelska ofenziva dodaja še eno tretjo izmeno

Zaradi velikega zanimanja za Mercedes-Benzov razred CLA Daimler dodaja tretjo izmeno še v madžarski Kecskemét.

Mercedes-Benz je zaradi večjega povpraševanja po njihovih kompaktnih modelih v oktobru 2012 že uvedel tretjo izmeno v tovarni Rastatt, kjer pod emblemom trikrake zvezde proizvajajo avtomobile razreda B, A in GLA. Z majem letošnjega leta pa bodo povečali proizvodne zmogljivosti še v Kecskemétu, kjer ob razredu B proizvajajo atraktivni CLA.

Daimlerjev predsednik uprave Dieter Zetsche je ob tem povedal, da je obstoječa proizvodnja še komaj dohajala dinamiko prodaje njihovih vozil kompaktnega razreda, po uvedbi tretje izmene še v drugi tovarni pa bodo hitreje in bolje ustregli željam kupcev.

Mercedes-Benz je v letošnjem letu do konca februarja prodal 55.409 vozil kompaktnega razreda (razred A, B, CLA), kar je 29,7 % več kot v enakem lanskem obdobju. V sredini marca je znamka paleti na evropskem trgu dodala še novi razred GLA, kar bo dodatno povečalo povpraševanje. Z lanskim rezultatom prodaje so več kot zadovoljni: svoje nove lastnike je našlo kar 371.399 Mercedes-Benz vozil kompaktnega razreda (+ 64,0 %), še bolj pa jim na ustnice privabi nasmeh podatek, da so vsakega drugega kupca razreda A in CLA prevzeli konkurenčnim znamkam.

Mercedes-Benzova produkcija kompaktnih modelov se poleg Rastatta (razred B, A, GLA) in Kecskeméta (razred B, CLA) od avgusta lani odvija še na tretji, pogodbeni lokaciji na Finskem, kjer bo Valmet Automotive do leta 2016 izdelal dodatnih 100.000 enot razreda A. Za zadostne količine razreda GLA na kitajskem trgu pa bo poskrbela lokalna proizvodnja v pekinškem BBAC’s (Beijing Benz Automotive Corporation) v skupnem lastništvu Daimlerja in kitajskega državnega podjetja BAIC.

Avtomobilizem.com (Vir, foto: Mercedes-Benz)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Danci z višjo hitrostno omejitvijo do manj nesreč
Alfa Romeo s sedmimi novimi modeli do leta 2018