Novice

Luksuz ima novo ime: Bentley Bentayga

Bentley je tudi uradno poimenoval svojega prvega športnega terenca, ki bo na ceste zapeljal leta 2016. Bentayga bo klasičen predstavnik znamke, ki se bo poleg prestižnosti lahko pohvalil še z odličnimi voznimi lastnostmi.

Wolfgang Duerheimer, izvršni direktor Bentleya, je na novinarski konferenci dejal, da so poimenovanju botrovale tri stvari: Taiga, največji kontinentalni snežni gozd na svetu; Roque Bentayga, gorski vrh na Kanarskih otokih in W.O. Bentley, ustanovitelj znamke.

”Bentayga je ime, ki odraža, kar vemo, da bo naš športni terenec opravil bolje kot katerokoli drugo vozilo na svetu – združil največji avtomobilski luksuz z izjemnimi zmogljivostmi, kar bo popeljalo izkušnjo znamke Bentley v nova okolja,” je dejal Duerheimer. Bentayga bo uradno predstavljen letos, na ceste bo zapeljal leta 2016, že zdaj pa imajo 4.000 prednaročil.

Po besedah izvršnega direktorja želijo s prihodom športnega terenca pridobiti dve vrsti kupcev: obstoječe kupce vozil Bentley, ki imajo povprečno v garaži parkiranih osem vozil, med njimi pa je tudi kakšen športni terenec, in nove kupce, ki si želijo voziti vozilo Bentley. Pred začetkom prodaje pripravljajo tudi prodajalce vozil, da bodo lahko pri nakupu novega športnega terenca v račun vzeli rabljeno vozilo druge znamke.

Model Bentayga bodo izdelovali na povsem ločeni proizvodnji liniji v tovarni Crewe v Angliji. Proizvodnja novega vozila bo prinesla 900 novih delovnih mest, že zdaj pa iščejo 300 ljudi, ki bi opravljali različna dela za tega angleškega proizvajalca vozil.

”Za nas je izziv, da ob začetku proizvodnje izdelamo dovolj enot,” je še zaključil Duerheimer. Z modelom Bentayga se poleg dviga prodaje želijo prebiti na trge, kjer so zdaj še šibki, zato bo športni terenec v Severni Ameriki in v Aziji na voljo že od začetka proizvodnje.

Za koliko bo kupce olajšal najnovejši izdelek, še ni znano, cenovno pa naj bi bil Bentayga pozicioniran pod znamkinim zastavonošo Mulsanneom, ki stane 300.000 dolarjev.

Avtomobilizem.com (Vir: Autonews. Foto: Bentley)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi različici razreda C
BMW i prihaja v Ljubljano