Novice

Luksuzni XC90 z ločenima zadnjima sedežema

Po uradni oznanitvi v januarju je Volvo pred dnevi dokončno odstranil tančico z modela XC90 Excellence, ki bo petične kupce zapeljal proti koncu letošnjega leta.

Posebna različica naprednega športnega terenca se po videzu skoraj ne razlikuje od druge generacije modela XC90, vendar detajlni pregled zunanjosti razkrije kromirane dodatke na stebričkih B in C. Največ novosti je pričakovano vidnih v potniški kabini, kjer je petsedežno zasnovo zamenjala štirisedežna, pri kateri je vsak sedež samostojno nastavljiv in, poleg namenskega prezračevanja, ponuja tudi masažno funkcijo.

Potnika na zadnjih sedežih imata v različici Excellence še dodatno odmerjen prostor za noge in lahko upravljata glavne funkcije vozila preko skritega zaslona na dotik. Za izboljšano uporabnost in pridih prestiža so tukaj še zložljive mizice, ogrevana ali hlajena držala za kozarce, hladilnik in ročno izdelani kristalni kozarci, ki jih je izdelalo svetovno znano švedsko podjetje Orrefors.

Z izboljšano zvočno izolacijo in posebnimi (skoraj) neslišnimi pnevmatikami Pirelli je v kabini karseda tiho, ionski sistem za dovod zraka pa v potniško kabino nenehno dovaja svež zrak. Seznam dobrot se tukaj ne konča, saj ima XC90 Excellence vgrajen zvočni sistem Bowers & Wilkins z 19 zvočniki, ambientalno osvetlitev in posebno usnjeno oblazinjenje.

XC90 z vrha ponudbe bo prvič predstavljen prihodnji teden na avtomobilskem salonu v Šanghaju, v salone pa bo najbolj luksuzen Volvo zapeljal proti koncu letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW uradno zanikal prihod manjšega SUV-ja
Avtotehnika Celje med najboljšimi Renaultovimi koncesionarji