Novice

M geni kot standardna oprema: avtomobili BMW M Performance

Nova linija modelov s poudarkom na športnih značilnostih ponuja ekskluzivni nabor motorjev, izboljšano okretnost, natančno nastavljeno karoserijo in obliko, ki zbuja čustva. Vozne lastnosti gradijo na razvojnem znanju BMW M GmbH. Svetovna premiera na avtomobilskem salonu Ženeva 2012.

Spomladi 2012 bo BMW M GmbH predstavil novo linijo, namenjeno voznikom, ki iščejo športno izkušnjo med vožnjo, obenem pa cenijo udobje in praktičnost vozil BMW. Linija BMW M Performance bo ponujala ekskluzivni nabor motorjev, vidno izboljšano agilnost in natančno krmiljenje med vožnjo. Harmoničen splet zmogljivosti motorja, prenosa moči, sodobne karoserije in aerodinamičnega ravnotežja bo poskrbelo za sapo jemajoč prikaz sicer znanih M genov – med vsakodnevno vožnjo in tudi sicer. Avtomobili BMW M Performance bodo globalni javnosti prvič predstavljena na International Geneva Motor Show 2012, ki bo potekal med 8. in 18. marcem v Ženevi. Linija BMW M Performance predstavlja popolnoma novo kategorijo izdelkov, ki ni na voljo pri nobenem izmed konkurentov. Samo visoko zmogljiva vozila, ki jih ponuja BMW M GmbH, ponujajo prepričljivo izvedbo koncepta, ki temelji na inspirativni dinamiki vožnje. »Merimo na kupce, ki iščejo več čustev in več zmogljivosti med vožnjo, a vseeno nočejo kompromisov pri vsakodnevni vožnji z avtomobilom,« je povedal Dr. Friedrich Nitschke, direktor družbe BMW M GmbH. Nitschke je napovedal tudi nadaljnje modele v novi liniji in izpostavil, da bo v naboru vozil na voljo široka paleta različnih avtomobilov, tako z bencinskimi kot tudi dizelskimi motorji. Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive bo prav tako igral vidno vlogo v avtomobilih BMW M Performance, je dodal. Leto 2011 bo zapisano kot eno najbolj uspešnih let za BMW M GmbH od nastanka podjetja. Poleg modela BMW serije 1 M Coupe, s katerim se je BMW M GmbH prvič predstavil v segmentu premium kompaktnih vozil, je bil v lanskem letu uspešno predstavljen tudi novi BMW M5. Skorajšnja predstavitev avtomobilov BMW M Performance bo poskrbela za vrhunec v letu 2012 – v katerem bo med drugim premierno predstavljen tudi novi BMW M6.

»Avtomobili BMW M Performance temeljijo na izkušnjah BMW M GmbH,« je razložil G. Nitschke. Hčerinska družba skupine BMW Group se lahko zanese na desetletja izkušenj s športnimi avtomobili, ko je treba vrhunsko moč motorja prevesti v odlično dinamiko med vožnjo. Tovrstne izkušnje so tiste, ki avtomobile BMW M Performance »opremijo« z njihovo značilno osebnostjo.

Modeli nove linije sledijo stezi, ki jo je utrl model BMW M535i. Slednji je po predstavitvi leta 1980 s svojo močjo, natančno izdelano karoserijo in subtilnimi dodatki pri oblikovanju osvojil srca kupcev, ki stavijo na zmogljivejša vozila. Kot novost med vozili družine BMW serije 5 je do leta 1987 doživel še dve generacijski posodobitvi, družbo pa mu je med modeli v družini delal BMW M5. »Naš cilj je, da z avtomobili BMW M Performance nadaljujejo to tradicijo,« je potrdil Nitschke.

Vir: BMW

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Severnoameriška premiera Maseratijevega SUV koncepta KUBANG
Kakovost: Twingo, Mégane, Laguna in Scénic s priznanjem revije l’Automobile Magazine