Novice

Maserati Levante: italijanski prestiž v terenski preobleki

Maserati je pokazal svoj prvi športni terenec – zaradi prvih fotografij, ki so zašle na splet, naj bi se to zgodilo precej pred načrtovanim datumom. Prestižni Italijan bo prvič na ogled na avtomobilskem salonu Ženevi.

Prav veliko tehničnih informacij niso razkrili, a so pri proizvajalcu v javnost poslali štiri fotografije, kjer lahko vidimo zadnjo modo, ki jo v vsej svoji veličini nosi tipičen Maseratijev oblikovalski podpis. Maserati se je vrnil v risalne studije po tistem, ko so želeli začeti s proizvodnjo v Detroitu in športnega terenca izdelovati ob boku Jeepa. K sreči se je razvpiti Marchionne hitro zavedel, da arhitektura Jeepa Grand Cherokee ni dovolj napredna za vozilo takšnega kova. Levante je tako rezultat italijanskega znanja, če odštejemo zmogljiv štirikolesni pogon, ki ga je posodil Jeep.

Kljub temu, da polna proizvodnja še ni stekla, je Maserati že izdelal prvih nekaj primerkov, ki so zapeljali s proizvodne linije Mirafori v Torinu. S ceno okoli 80.000 evrov naj bi v prodajne salone zapeljal proti koncu letošnjega leta.

Maserati mora uradne številke še potrditi, toda skoraj zagotovo se bodo pod pokrovom motorja skrivali šest- in osemvaljni agregati v dizelski ter bencinski različici. Nekatere smo videli že v modelih Quattroporte, Ghibli, GranTurismo in GranCabrio. Levante z oznako 350 bo imel nameščen trilitrski šestvaljni bencinski agregat, Levante 430 enak trilitrski šestvaljnik z več moči in Levante D trilitrski šestvaljni dizelski agregat.

Iz Modene prihajajo tudi spodbudne novice: vsak Levante bo imel nameščeno zračno vzmetenje, štirikolesni pogon in 8-stopenjski samodejni menjalnik.

Avtomobilizem.com (Vir: Carmagazine. Foto: Maserati.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Chanov kotiček: Smisel nepotrebnega
Sveža podoba in 1,5-litrski TDCi za Ford Kugo