Novice

Maseratijeva vizija visoko zmogljivega razkošnega športnega terenskega vozila

Novi Kubang je Maseratijeva vizija visoko zmogljivega športnega terenskega vozila in predstavlja Maseratijevo smer k obogatitvi prodajne palete in krepitev njegove prisotnosti v segmentu športnega luksuza.

Iz nekega razloga športna terenska vozila danes ne združujejo užitka v vožnji z luksuzno atmosfero, kar sicer ponujajo visoko luksuzni in izjemno športni avtomobili. In to je tisto, kar namerava storiti Maserati s svojim novim športno luksuznim terenskim vozilom, predhodnikom bodoče Maseratijeve prodajne palete, s katero vstopa v nov segment, kjer bo ohranjal integriteto Maseratijeve DNA.

Ideja športnega luksuznega SUVa pri Maseratiju ni popolnoma nova; mnogi se lahko spomnijo na koncept Kubanga, ki je bil predstavljen na avtomobilskem sejmu v Detroitu 2003.

Današnja potencialna sinergija s sestrskim podjetjem Jeep – znamko, ki je pred 70 leti ustvarila nov segment vozil na trgu in je tudi danes vodilna prav v tem segmentu – je pomemben katalizator za Maseratijevo interpretacijo športnega luksuznega terenskega vozila; prav tako se zdi primerno poimenovati novo vozilo po tistem, ki je nakazal smer: Maserati Kubang.

Bistvo in sistemske komponente Maseratijevega visoko zmogljivega športno luksuznega terenskega vozila bodo nezgrešljivo Maseratijeve: slog, motor, vzmetenje, zavore, vodljivost in zmogljivost bodo 100% Maseratijeve in bodo zrcalile temeljne vrednote znamke: športnost, slog, eleganco, razkošje, zmogljivost in rokodelsko spretnost.

Prepoznavni Maseratijev slog pri avtomobilu je bil zasnovan v oblikovnem centru Maserati Style Center, ki ga vodi Lorenzo Ramaciotti. Nova generacija high tech motorjev bo razvita v Masertijevem oddelku Maserati Powertrain Department pod taktirko Paola Martinellija, ki je delal skoraj 30 let v Ferrariju in bil v F1 Racing teamu odgovorna oseba za motorje. Še več; motorji se bodo izdelovali v Maranellu pri Ferrariju. 8 stopenjski avtomatski menjalnik in posebne nastavitve kot so zmogljivosti vzmetenja, zavor, krmiljenja, bodo posebej razviti v Modeni v Maseraijevem oddelku za produktni razvoj.

Do sedaj je Maserati izdeloval limuzine, kupeje in dvo ter štiri sedežne kabriolete. Tudi če so poimenovani Quattroporte, GranTurismo ali GranCabrio- ali pred njimi Ghibli, Mistral, Bora ali Indy- njihov skupni imenovalec ostajata športnost in razkošnost. Časi so se spremenili in športnost ter razkošje danes nimata zgolj ene definicije; lahko imata tudi zelo dinamičen videz in visoko zmogljivost športnega razkošja terenskega vozila.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Chanov kotiček: Nazaj v preteklost, 2. del
Peugeot 508 RXH: Dizelsko-električen hibridni pogon

Več vsebin

Novice

Severnoameriška premiera Maseratijevega SUV koncepta KUBANG