Novice

Mazzantijevih tisoč konjev

Pri toskanskem proizvajalcu Mazzanti, ki ima svoj sedež v mestu Pontedera, so po večletnem razvoju končno pokazali novega superšportnika. Evantra Millecavalli pa že s svojim imenom sporoča, da pod motornim pokrovom rezgeta kar 1.000 »konjev«!

Model Evantra Millecavalli, ki ga je zrisal madžarski oblikovalec Zsolt Tarnok, je projekt male italijanske manufakture, s katerim posega celo v sfere Ferrarija LaFerrari, Paganija Huayre, ipd. Dragocenega superšportnika so pokazali na letošnjem salonu v Torinu, ponudili pa ga bodo zgolj 25 (srečnim) kupcem, pri čemer je letna proizvodnja omejena na pet vozil.

Pod Evantrinim motornim pokrovom se skriva 7.2-litrski osemvaljni agregat z dvojno turbino, ki proizvede 1.000 »konjev« ter 1.200 njutnmetrov najvišjega navora. Zgolj 1.3 tone težak superšportnik, ki za razliko od marsikaterega štirikolesno gnanega konkurenta (Porsche 918 Spyder, Bugatti Veyron ter že omenjeni LaFerrari) svojo moč prenaša zgolj na zadnji kolesni par, pospeši od 0 do 100 km/h v le 2,7 sekundah ter doseže več kot 400 km/h najvišje hitrosti. Brembove zavore iz keramike in ogljika pa poskrbijo, da avtomobilski bolid potrebuje za ustavljanje od 300 do 0 km/h samo sedem sekund.

O ceni Mazzantijeve mojstrovine zaenkrat še ni podatkov.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: Mazzanti Automobili.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen napoveduje električno dekado in zre v svetlejšo prihodnost
Citroënov mozaik vse bolj popoln, leta 2018 prihaja nov križanec