Novice

Mercedes-Benz Concept SUV Coupe v boj z BMW X6

Dieter Zetsche je prepričan, da bo trg športnih terencev še naprej rasel. Po njegovih trditvah bo s pomočjo novega športnega terenca tovarna v zvezni državi Alabama naslednje leto izdelala več kot 300.000 vozil.

V druženju z novinarji ob začetku izdelave nove karavanske različice razreda C je Zetsche dejal, da bo nova različica razreda M v skupno letno kvoto tovarne dodala kar 65.000 izdelanih športnih terencev. V celotnem letu tako želijo izdelati skupaj 300.000 vozil, kar je v primerjavi z letom 2013, ko jih je s trakov odpeljalo185.000, velik prirastek.

Mercedes-Benz se je pohvalil z 9,4% višjo prodajo v avgustu; medtem ko je prodaja razreda M že od začetka leta na isti ravni, se je prodaja drugega terenca, razreda GL, ki ga tudi izdelujejo v tej tovarni, znižala za petino.

Koncept SUV Coupe bo s podobno zunanjo obliko predstavljal neposredno konkurenco izredno uspešnemu BMW-ju X6. Mercedes naj bi novega člana iz družine športnih terencev poimenoval MLC, vendar zaradi zadnjih govoric o preimenovanju celotne družine terencev njegovo ime še ni povsem določeno.

Največje vprašanje je zagotovo ali bo atraktivni športni terenec upravičil pričakovanja in dosegel zaželjene prodajne številke, toda sodeč po zadnjih trendih, kjer je prodaja terencev rekordno visoko, se luksuznemu terencu ni potrebno ničesar bati.

Avtomobilizem.com (Vir:Carscoops. Foto: Mercedes-Benz)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dve dirki odmora za Gerčarja zaradi poškodbe
Naslednik Veyrona bo Chiron