Novice

Mercedes-Benz draži s skico avtonomnega vozila

Mercedes-Benz je v javnost poslal prvo stilizirano skico novega avtonomnega vozila, ki ga bodo javnosti prvič razkrili prihodnji teden na sejmu potrošniške zabavne elektronike CES.

Nemški proizvajalec želi s predstavitvijo koncepta na socialnih omrežjih sprožiti razpravo o mobilnosti in dizajnu  ter s tem usmeriti pogovor na okoljske teme v kombinaciji z avtonomnimi vozili. Ob prvi skici so pri Mercedes-Benzu zapisali: ”Prihodnost bo drznejša, kot ste si predstavljali.”

Daljna prihodnost je v očeh Mercedes-Benza slikovita, v njej vozilo postane podaljšek vaše dnevne sobe in pisarne. Za prevoz skrbi vozilo, notranjost pa je preurejena v privaten luksuzen prostor, kjer se voznik sprosti in uživa. Na predhodno objavljenih skicah smo že lahko videli obrise potniškega prostora, v katerem so sedeži obrnjeni drug proti drugemu, med njimi je ‘narobe’ obrnjen tudi voznikov sedež.

S skice je razvidno, da bo koncept obdržal nekatere poglavitne oblikovne elemente Mercedes-Benzovih vozil, a obenem poskrbel za številne aerodinamične rešitve.

Do popolnega razkritja ne bomo čakali dolgo, saj bo koncept luč sveta ugledal 5. januarja na sejmu elektronike CES v Las Vegasu, razkril pa ga bo sam Dieter Zetsche.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hyundai in Kia z najmanjšo rastjo v zadnjih devetih letih
Na voljo le še osem Veyronov