Novice

Mercedes-Benz G-Code napada Audija Q1

Novi Mercedes Vision G-Code koncept je pomanjšan športni terenec nove generacije s štirikolesnim pogonom, ki bo predstavljal najmanjše vozilo v družini Mercedes-Benz. G-Code je bil oblikovan v azijskem studiu in se v oblikovalskih smernicah osredotoča na vedno bolj pomembno kitajsko tržišče.

Koncept G-Code je z 4,1 metra enake dolžine kot Nissan Juke, kar pomeni, da obenem predstavlja neposredno konkurenco prihajajočemu Audiju Q1, ki bo zapolnil vrzel v ponudbi majhnih kompaktnih terencev. S prvih fotografij je razvidno, da se G-Code ponaša z mehkimi, zaobljenimi linijami in petimi vrati, kar močno spominja na nekaj konceptnih vozil, ki jih je v preteklosti predstavil Saab.

Mogoče nas je v to razmišljanje potisnila globoka srebrna barva, toda kljub temu ne moremo mimo dejstva, da popolnoma zatemnjena stekla in enotni dolgi žaromet v sebi nosijo kanček oblikovalskih smernic švedskega Saaba. Znan oblikovalski prijem je tudi ”plavajoča” streha, ki močno spominja na novodobne Minije.

G-Code nima B stebrička, zato je s tem olajšan vstop v potniško kabino in je hkrati zapeljiv modni dodatek, ki ga bržkone ne bomo videli v velikoserijskem vozilu. Ob tem zlahka odstranimo tudi 21-palčna karbonska platišča, ki zagotovo ne bodo videla serijske proizvodnje.

Nekaj besed je potrebno nameniti tudi osvetljeni trikraki zvezdi v maski vozila. Mercedes trdi, da njena barva sporoča, kateri vozni program je trenutno v uporabi. Modra barva predstavlja parkirano vozilo oziroma vozilo, ki se polni, vijolična predstavlja običajen vozni režim in rdeča predstavlja športni način. Znanih je še nekaj konkretnih podatkov glede pogonskega sklopa. Sprednji kolesi bo poganjal motor z notranjim izgorevanjem, zadnji kolesni par pa električni motor, zato bo imel G-Code najverjetneje štirikolesni pogon.

Koncept ima vgrajeno tudi tehnologijo gorivnih celic, kjer se skozi sintezo ustvarjen kisik izloča preko klimatske naprave.

Avtomobilizem.com (Vir: Carmagazine. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prototip letečega avtomobila
BMW Grand Tourer za večje družine