Novice

Mercedes-Benz na Madžarskem začenja z gradnjo svoje druge tovarne

Mercedes-Benz bo razširil proizvodni proces na Madžarskem in vložil milijardo evrov v novo tovarno v Kecskemetu.

Ko bodo proti koncu desetletja zagnali proizvodnjo, bo v obratu oddelek za karoserijo, lakiranje, končno montažo in področje za dobavitelje. Ustvarili bodo dodatnih 2.500 delovnih mest ter se usmerili v proizvodnjo vozil s pogonom na sprednji in zadnji kolesni par s kapaciteto do 150.000 vozil na leto.

”Dodatna investicija v novo tovarno s fleksibilno proizvodnjo je dokaz naše visoke motiviranosti zaposlenih v Kecskemetu. Obrat bo razširil proizvodno sposobnost na vozila s pogonom na zadnji kolesni par. V prid tovarni v Kecskemetu govori tudi odlično sodelovanje z državnimi in lokalnimi oblastmi. Gledano generalno ima mesto, z obstoječo in novo tovarno, odlične napovedi za prihodnost,” je dejal Rainer Rueß, vodja priprave proizvodnje pri Mercedes-Benzu.

V obstoječi tovarni v Kecskemetu od leta 2013 izdelujejo štirivratno limuzino CLA, ki se ji je dve leti kasneje pridružil še CLA Shooting Brake. Investicija se je izkazala kot uspešna, tako za Mercedes-Benz kot tudi za kupce širom sveta. Madžarski obrat je ekskluzivni proizvajalec obeh modelov, sočasno pa tam proizvajajo še razred B, ki je kot prvi model zapeljal s proizvodne linije leta 2012.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Uprava Haldexa delničarjem priporočila sprejem prevzemne ponudbe podjetja ZF
Aston Martin: sedem novih modelov v sedmih letih