Novice

Mercedes-Benz v Ljubljani: sodobna izkušnja, prilagojena potrebam strank

Emil Frey Avtocenter Ljubljana je odprl vrata prenovljenega salona in servisa osebnih in lahkih dostavnih vozil znamke Mercedes-Benz, ki sta prilagojena potrebam in pričakovanjem sodobnih uporabnikov njihovih storitev.

MAR20X

V ozadju nenavadne kratice je nov maloprodajni model znamke Mercedes-Benz. Ta, podobno kot številni ostali proizvajalci vozil, že nekaj časa presega dobro znano avtomobilistično okolje ter se širi na področje inovativnih tehnologij. Podobno kot v vozilih, želijo strankam tudi na njihovih prodajno-servisnih lokacijah ponuditi izkušnjo, ki bo v celoti zadovoljila ali celo presegla njihove potrebe in pričakovanja.

Zoran Bergant, direktor razvoja mrež, je v okviru uvodnega pogovora pojasnil, da MAR20X še zdaleč ni le nabor standardov, ki v prostorih prodaje in servisa definirajo ploščice in pohištvo, temveč v podjetju spreminjajo pristop k obravnavi strank. Ta naj bi bila individualna in kvalitetna, zato zahteva nove delovne procese in profile zaposlenih, spremenjeno okolje pa zgolj dopolnjuje oziroma nadgrajuje izkušnjo obiska.

Za obstoječe in nove stranke

EFAC Mercedes Benz Ljubljana (13)Nabor kupcev znamke je seveda raznolik, zato je še toliko bolj pomembno, da se bodo v novem okolju dobro znašli in počutili tako tradicionalisti kot tudi najbolj vpeti v sodobne trende. Kot je poudaril Marjan Murn, direktor podjetja Star Import, si z novim pristopom seveda ne želijo izgubiti nobenega obstoječega kupca, temveč pritegniti tudi tiste, ki cenijo prednosti sodobnih pristopov. Klasiki se bodo obiska salona ali servisa lahko lotili kot včasih, saj bodo v pogovoru z zaposlenimi na lokaciji dobili vse potrebne informacije in pomoč. Drugi bodo pričeli že doma, na spletu, z raziskovanjem in konfiguracijo želenega modela avtomobila ali rezervacijo termina za servis. Njihov obisk lokacije bo na koncu nekoliko drugačen in prilagojen morebitnim vnaprej izraženim željam. Pomembno pa je, da bodo tako ene kot druge na lokaciji pričakali usposobljeni sprejemniki ter prodajni in servisni svetovalci.

EFAC Mercedes Benz Ljubljana (10)Matjaž Kozin, direktor podjetja Emil Frey Avtocenter, je ob otvoritvi prenovljenih prostorov znamke Mercedes-Benz poudaril pomen vpeljanih sprememb: »Koncept MAR20X je naša naložba v prihodnost. Celovita prenova prostorov, vpeljava novih procesov in tehnologij ter nenehno vlaganje v najvišji nivo strokovnosti našega osebja bodo zagotovo bistveno pripomogli k višanju zvestobe in zadovoljstva naših strank. Zadovoljni kupci se radi vračajo in pričakujejo najboljše, mi pa smo tisti, ki jim to lahko ponudimo. Ravno zato smo prepričani, da je vpeljava koncepta MAR20X prava odločitev.«

Prvi center AMG Performance v regiji

EFAC Mercedes Benz Ljubljana (3)V prenovljenem salonu znamke Mercedes-Benz so prostor za pogovor s strankami umaknili v ozadje, v pisarne svetovalcev. Vstopni del salona je namenjen ogledu butičnih izdelkov in druženju ob možnosti spremljanja predstavitvenih medijskih vsebin, medtem ko je preostanek prostora učinkovito izrabljen za ogled razstavljenih avtomobilov. Vsekakor je prostor zasnovan na način, da se lahko svetovalci z razpoložljivim naborom pripomočkov popolnoma prilagodijo kupcem in posamezni fazi nakupnega procesa ter pogovor umestijo v javni ali bolj intimni del salona.

Prava poslastica se skriva na koncu: center AMG Performance je unikaten in trenutno celo edini v naši regiji. Z njim želijo zadovoljiti pričakovanja najzahtevnejših kupcev in prikazati najbolj zmogljiva vozila znamke, hkrati pa stremijo k izvedbi ekskluzivnih in edinstvenih dogodkov, kjer bi jih bilo mogoče praktično preizkusiti.

EFAC Mercedes Benz Ljubljana (2)

Zaključujejo investicije v Ljubljani

EFAC Mercedes Benz Ljubljana (12)Jožko Tomšič, generalni direktor skupine Emil Frey v Sloveniji, je med drugim povedal, da je investicija v projekt znašala okvirno 1,5 milijona evrov, pri čemer so vsa sredsta zagotovili iz lastnih virov. Na lokaciji v Ljubljani se s tem postopoma bližajo koncu obsežnih del. Do konca leta bi želeli zaključiti še prenovo servisa gospodarskih vozil in baterijske delavnice, s čimer bodo uresničili vizijo, ki so si jo za lokacijo zastavili pred leti.

Avtomobilizem.com

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ameriška stavka delavcev avtomobilske industrije razkriva globje bojazni
Škodina Superb in Kodiaq uspešno opravila preizkuse