Novice

Mercedes-Benz v nakup Aston Martina?

Ekspresno hitro se širijo novice o prevzemu Aston Martina s strani nemškega giganta Mercedes-Benza.

Merceds-Benz si trenutno že lasti 5% delež Aston Martina, zato Daimlerjev šef Dieter Zetsche ne izključuje možnosti, da bodo v prihodnosti pridobili še večji delež angleškega proizvajalca luksuznih vozil. Več let nazaj so z odcepitvijo od Forda izgubili nekaj močnih zavezništev v industrijskih krogih in tega se močno zavedajo tudi v upravi.

”To je fantastična znamka, pripravljeni smo sodelovati pri nadaljnjem razvoju družbe,” je dejal gospod Zetsche. V isti sapi je dodal, da so pri Aston Martinu ponudili položaj izvršnega direktorja trem izbrancem. Odločajo se med dvema kandidatoma, a so v igro dodali še novega, tretjega kandidata, ki bi bil primeren za omenjeno funkcijo.

Športni oddelek Mercedes-Benza bo dobavljal motorje Astonu tudi v prihodnje. Nov osemvaljnik, ki ga razvija AMG, bo vgrajen v naslednjo generacijo Vantagea. Z natančnimi navodili Angležev bo izdelan izključno v Nemčiji. Pri AMG-ju bodo tako poskrbeli le za motorni računalnik in opravljali testne vožnje. Točne karakteristike novega motorja so še skrivnost, vendar špekulirajo o 4-litrskem osemvaljniku z okoli 480 konji, ki ga že razvijajo za C63 AMG.

Mercedes v preteklosti ni skrival želja o poglobljenem sodelovanju z Aston Martinom. V zadnjem času pa so se novice iz obeh taborov močno okrepile in nakazujejo možnosti poglobljenega sodelovanja obeh proizvajalcev. Poleg skupnih motorjev naj bi v bližnji prihodnosti sodelovali tudi z uporabo skupne platforme. S to potezo bi si pri Aston Martinu povečali možnost razvoja ostalih modelov vozil. Med njimi je tudi težko pričakovani športni terenec Lagonda, ki bi si delil zasnovo z Mercedesovim športnim terencem ML.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Aston Martin)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Mini: sveže možnosti izbire za pridih individualnega sloga.
Porscheji 911 GT3 kmalu spet nared za spomladanske vožnje