Novice

Mercedesov super luksuzni Maybach

Čeprav so zaradi slabih prodajnih številk v lanskem letu pri Mercedes-Benzu ukinili znamko Maybach, se sedaj ime zopet vrača na sceno. Kot podznamka Mercedes-Maybach se predstavlja na letošnjem avtomobilskem salonu v Los Angelesu.

Oživitev znamke Maybach, ki se pojavlja na avtomobilskem zemljevidu že tretjič, so sicer najavili že v začetku letošnjega leta. Novi najprestižnejši model najstarejše znamke na zemeljski obli, Mercedes-Maybach razreda S (koda X222), je pokazatelj trenutne ekskluzivnosti in tehnološke dovršenosti, z njim pa si želijo odrezati kos pogače med najbolj petičnimi kupci na zemeljski obli, pri katerih se recesija ne pozna.

Avtomobil je dolg 5,45 metra ter ima kar 3,365 metra dolgo medosno razdaljo. Avtomobil, ki želi konkurirati najbolj prestižnim limuzinam z otoka (Rolls Royce, Bentley), se lahko pohvali z ekskluzivnimi ročno obdelanimi materiali ter najsodobnejšo tehnologijo, pa najsi gre za info-zabavne elemente ali pa varnostno-asistenčne pripomočke.

Pod motornim pokrovom sta na voljo 4,7-litrski osemvaljnik s 455 »konji« (model S 500) ter sladostrastnejši 6,0-litrski dvanajstvaljnik s kar 530 »konji« (model S 600). Obe verziji se lahko pohvalita z zgolj pet sekundnim pospeškom do stotice, najvišjo hitrost pa imata omejeno na 250 km/h. Avtomobil bo na voljo februarja naslednje leto, kolikšen kupček evrov boste morali zanj pripraviti, pa zaenkrat pri Mercedesu še niso sporočili.

Avtomobilizem.com (Vir: de.autoblog.com. Foto: Mercedes-Benz)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Mercedesov super luksuzni Maybach"


JG2
9 leta 4 meseci nazaj

Zanimivo, kot jaz vidim vse skupaj, sedaj pomeni maybach paket opreme (stopnja višje od avandgarde) pri Mercedesu, ker resnično dvomim, da bi kdo zares šel prodat svojega Bentleya ali celo Rolls Royca da bi si kupil tole.

 
Svetovna premiera koncepta Kia KX3
Opel pripravlja nov SUV z vrha ponudbe